Još jedan sastanak u Banovini bez rezultata

Predstavnici vojvođanske vlade obećali su danas radnicima Dnevnikove štamparije koji su u štrajku da će tokom sledeće nedelje preispitati poslovanje rukovodstva Dnevnik holdinga, kaže za Radio 021 predsednica Štrajkačkog odbora Negica Tošić.

Predstavnici vojvođanske vlade obećali su danas radnicima Dnevnikove štamparije koji su u štrajku da će tokom sledeće nedelje preispitati poslovanje rukovodstva Dnevnik holdinga, kaže za Radio 021 predsednica Štrajkačkog odbora Negica Tošić.

"Što se tiče zdravstvenog osiguranja, za sada ne mogu ništa da urade. Što se tiče zaostalih zarada, navodno će narediti našem rukovodstvu da nam budu isplaćene dve zarade koje mi koji smo u štrajku nismo dobili, dok ostali jesu, a što se tiče zaostalih 11 plata oni za to, jednostavno, nemaju para", kaže Tošić.

Pokrajinski sekretar za rad i zapošljavanje Miroslav Vasin i za kulturu i javno informisanje Milorad Đurić predložili su da se štrajk obustavi, te da se deo zaposlenih koji su štrajkovali uvedu u sistem u kojem su svi ostali radnici, koji, kako je istaknuto nije idealan, ali je ipak funkcionisao. Podržani su i zahtevi radnika da im se isplate zarade iz prošle godine koje su ostali radnici u međuvremenu dobili.

Radnici dva odeljenja Dnevnik štamparije, njih dvadeset troje, štrajkuju već dva meseca, nezadovoljni što im preduzeće nije isplatilo 11 plata, a već godinu i po dana nemaju ni uplaćene doprinose. Negica Tošić navodi da se štrajk nastavlja i da štrajkači ne odustaju od svojih zahteva. Pre sastanka u Banovini, oni su održali protestnu šetnju ulicama u centru grada.

  • Posmatrač

    19.09.2011 06:12
    Vlaovićevi poslednji trzaji, jer ovaj haos koji je izrežirao su mu jedini spas da opstane
  • 17.09.2011 09:19
    Kakvi su to direktori koji ne umeju ili neće da radnicima obezbede posao? Da li njima kasni plata? Proverite.
  • zavadi pa vladaj

    16.09.2011 21:05
    hehehe ... Dusan Vlaovic se verovatno dobro zabavlja ....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti