Besplatni udžbenici za učenike prvog i drugog razreda

Besplatne udžbenike će ove godine dobiti učenici prvog i drugog razreda osnovne škole, potvrdio je za Radio 021 načelnik Ministarstva prosvete za Južnobački okrug, Petar Viđikant.
Kako je on najavio, konkurs za izdavače je već raspisan, a aktivi učitelja će se opredeliti za jednu izdavačku kuću. Nakon što se utvrdi tačan broj potrebnih kompleta, besplatni udžbenici biće distribuirani tokom letnjeg raspusta.

"Kada bude počeo upis učenika u prvi razred, a to je već tradicionalno prvog aprila, bitno je da do kraja polugodišta škole znaju koji je to broj kompleta. Naime prošle godine bilo je nekih manjih problema zbog pojedinačnih uplata preko škole. Ove godine će to verovatno ići na centralizovan način preko Ministarstva prosvete", rekao je Viđikant.

On je ujedno podsetio da se iz kompleta nakon završene školske godine vraćaju udžbenici, dok radni listovi ostaju kod učenika. Podsećamo, ova akcija je počela prošle godine, kada je Ministarstvo prosvete finansiralo besplatne udžbenike za 80.000 pravaka u Srbiji. Ministarstvo je tada sa izdavačima sklopilo ugovore po kojim je cena udžbenika u odnosu na maloprodajnu niža od 25 do 30 odsto.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti