Poruke za parkiranje, bicikli za iznajmljivanje

"Parking servis" bi do kraja juna trebalo da razvije sistem vizuelnog i obaveštavanja putem telefonskih poruka o broju slobodnih mesta na zatvorenim parkiralištima, prvenstveno kod Srpskog narodnog pozorišta i na Trgu galerija.

To znači da će vozači informacije o slobodnim parking mestima moći da dobiju i na nekim ključnim raskrsnicama u gradu, kaže za Radio 021 portparol "Parking servisa", Radovan Jeknić. "Tako da, recimo, ako se vozač nalazi na raskrsnici kod Norka i shvati da nema mesta u garaži, on će krenuti u nekom drugom pravcu i neće praviti zastoj u saobraćaju ispred ulaza u garažu", objašnjava portparol "Parking servisa".

Informacije o slobodnim parking mestima trebalo bi da budu dostupne i putem besplatnih telefonskih poruka, a istovremeno bi trebalo da se uredi i plaćanje parkinga platnim karticama.

Jeknić dodaje da će biti otvoreno još nekoliko parkirališta za bicikle, ali da gradska Uprava za saobraćaj tek treba to da odredi. "Nadamo se da ćemo u ovoj godini uspeti da napravimo i projekat o rentiranju bicikala. Mi ga  tako zovemo, ali će možda ta usluga biti besplatna, jer nam je želja da građani u većoj meri koriste alternativna sredstva prevoza po gradu", kaže Jeknić. Za ove projekte "Parking servis" će iz gradskog budžeta dobiti 15 miliona dinara, ali će za njihovu realizaciju i samo preduzeće morati da ima određena ulaganja.

Nadzor nad sprovođenjem programa poveren je gradskoj Upravi za saobraćaj, a nad izvođenjem radova Zavodu za izgradnju grada. Dodajmo da u Novom Sadu ni u ovoj godini neće biti napravljena ni jedna javna garaža, iako se već godinama priča o njihovoj izgradnji u Ulici Modene, na Trifkovićevom i Trgu republike, kao i na uglu Uspenske i Šafarikove ulice, te uglu Ulice Josifa Runjanina i prolaza Miloša Hadžića. Ipak, u Zavodu za izgradnju grada je ranije za Radio 021 potvrđeno da će ove godine biti pripremljena dokumentacija za izgradnju pet garaža. (D.S.)

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.