Čanak pregovara za mesto gradonačelnika

Lider LSV-a Nenad Čanak ponudio je demokratama upravljanje Toplanom i Vodovodom, te blanko glasove u srpskom parlamentu za mesto gradonačelnika Novog Sada, saznaje Radio 021 u vrhu Demokratske stranke. Saznajemo da je, od objavljivanja vesti da će pokrajinski poslanici morati da se odreknu ostalih funkcija, u tri navrata pokušavao da pregovara i da je tek u trećem pokušaju DS pristao na razgovore.

Međutim, za sada nije poznato koga predlaže za novog gradonačelnika, sebe ili nekog od liginih kadrova.

Funkcionerka LSV-a Aleksandra Jerkov u izjavi za 021 tvrdi kako trenutno nema nikakvih pregovora i da će, tek ako demokrate odluče da zamene gradonačelnika, odlučiti o daljim koracima.

Inače, Čanak je imao sličan pokušaj i posle zadnjih izbora ali su demokrate tada bile izričite u tome da njima pripada mesto prvog čoveka Novog Sada. Kasnije je stopirao mogućnost da se direktori javnih preduzeća biraju putem konkursa, što je bilo Pavličićevo predizborno obećanje.

Beograđani pregovarali s 3 kandidata

S druge strane, beogradska centrala demokrata je prošlog meseca pregovarala sa tri osobe kako bi nekog privolela da preuzme mesto gradonačelnika, a najbliži tome je bio Milan Ćeran, sadašnji direktor Zavoda za zaštitu spomenika kulture.

Podsetimo i da je LSV svom koalicionom partneru SPO prepustio rukovođenje Toplanom pa ostaje da se vidi šta će im ponuditi u slučaju da demokrate prihvate ponudu.

Rok do 1. aprila

Predsedništvo Demokratske stranke nedavno je donelo odluku da svi članovi koji imaju funkcije i u lokalu i u Pokrajini, moraju da se odreknu gradskih pozicija i toj odluci će se povinovati svi partijski kadrovi. Takva odluka donesena je zato što Demokratska stranka ne želi da rizikuje da na vanrednim pokrajinskim izborima, koji bi bili neminovni u slučaju da poslanici podnesu ostavke, izgubi većinu u Skupštini Vojvodine.

  • sram da vas bude

    03.03.2010 01:26
    ja
    a ne objavljujete komentare vi sa 021...pa procesljajte malo odluku o komunalnim taksama i proverite da li ce npr miskovic platiti za svaki maxi isticanje firme..
  • 02.03.2010 20:12
    Iako ga lično ne simpatišem, i kakva god da je pravna akrobatika, Čanak bi za razliku od trenutnog gradonačelnika sigurno nešto i uradio u ovom izgubljenom gradu. Bar malo. Bar oprati ulice, počistiti sveprisutno blato. Jako malo je dovoljno da ovaj brlog opet zaliči na ljudsko stanište.
  • Zoran021

    02.03.2010 16:19
    vest
    Ovo kao da je pisao Kurir ,a ne novinar radija 021!Jeste li vi proverili tu vest pre nego što ste je napisali?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti