Redakcija Presa u Novom Sadu

Dnevne novine Pres će u Novom Sadu tokom ove godine otvoriti redakciju za podrčuje Vojvodine.
Generalni direktor "Presa", Branko Miljuš, kaže da će se nova redakcija novosadskim i vojvođanskim temama baviti na drugačiji način u odnosu na trenutnu ponudu u drugim dnevnim novinama.

"Ideja čitave priče je da to ne bude novosadsko dopisništvo i novosadska redakcija, nego upravo vojvođanska koja je prirodno situirana u Novom Sadu. Mislim da Vojvodina ima dovoljno tema i kvalitetnih ljud koji bi te teme mogli obrađivati. Nastojaćemo da napravimo regionalno izdanje koje će pokušati da pokrije sve delove Vojvodine", kaže Miljuš.

Kako živimo u brzom dobu, vesti pretiču jedne druge, te je zbog toga manjeg istraživačkog novinarstva, smatra Miljuš, ali ističe da nije nezadovoljan količinom istraživačkog novinarstva u Presu. Kao primer navodi da su ove novine pokrenule priču o vinarijama, odnosno imovini bivšeg premijera Zorana Živkovića.

Dnevne novine Pres jedine su domaće novine bez stranog kapitala, koje su se izborile za visokotiražnu poziciju na tržištu, u ne baš srećno vreme za medije. Miljuš podseća da je Asocijacija štampanih medija pokrenula rešavanje problema s Futurom plus, koja nije izmirivala svoje obaveze i koja je trenutno u stečaju, ali koja bi trebalo normalno da nastavi s radom. Pokrenuto je i pitanje poštovanja Zakona o oglašavanju, koji se na nekim elektronskim medijima uveliko krši.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti