FOTO: Niče još jedan kružni tok

Novi Sad bi do kraja godine trebalo da dobije još jednu raskrsnicu sa kružnim tokom koja će, povezivanjem tri bulevara - Evrope, Cara Lazara i budućeg Somborskog, umnogome rasteretiti saobraćaj na zapadnom ulazu u grad.
Novi Sad bi do kraja godine trebalo da dobije još jednu raskrsnicu sa kružnim tokom koja će, povezivanjem tri bulevara - Evrope, Cara Lazara i budućeg Somborskog, umnogome rasteretiti saobraćaj na zapadnom ulazu u grad.

Direktor Zavoda za izgradnju grada Borislav Novaković u ovom projektu vidi i veliki privredni značaj, jer će se, kako kaže, stvoriti uslovi za razvoj Telepa i Adica. "Od momenta kada uradimo Somborski bulevar moći će da se razvijaju oba naselja. Ujedno svi koji dolaze iz bačkopalanačkog pravca, a namerili su da dođu na Limane, ili sremsku stranu, moći će već kod GSP-a da se usmeravaju", pojašnjava Novaković, dodajući da se na taj način rasterećuju najfrekventnije saobraćajnice - Futoški put, Futoška ulica i Bulevar Mihajla Pupina.

Gradonačelnik Igor Pavličić ističe da u ovom trenutku vrednost svih investicija u gradu premašuje milijardu i po dinara, a direktor ZIG-a najavljuje da će još dve i po milijarde biti uloženo u uređenje saobraćajne infrastrukture.

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić navodi da je u Pokrajini u protekle četiri godine izgrađeno i rekonstruisano više od 2.000 kilometara puteva i ulica. Prema njegovim rečima, u realizaciju investicionih projekata na teritoriji Pokrajine dosad je preko Fonda za kapitalna ulaganja izdvojeno više od 350 miliona evra.

Kako je ranije najavljeno, izgradnjom Somborskog bulevara i kružne raskrnice kompletiraće se deo južnog gradskog tranzita u pravcu budućeg novog mosta na Dunavu. (D.B)
  • musa kesedžija

    04.11.2011 20:22
    gluposti
    a šta će sa onom kućom nasred somborskog.da neće praviti pasarelu možda?
  • gojko

    10.10.2011 10:01
    direktor ziga
    pa zar nije bora podneo ostavku nedavno?
  • nema deda mraza

    09.10.2011 09:39
    jos uvek ne lici na kruzni tok
    ono jos uvek ne lici na kruzni tok.

    koliko se vidi iz uradjenog ona raskrsnica prolazi pored kruznog toka umesto da ulazi u njega

    a ulica gde je skola i koja ulazi u kruzni tok ce biti zatvorena

    nece ovo biti gotovo do proleca...promasice izbore

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.