Manji računi za grejanje u aprilu

Upravni odbor Novosadske toplane doneo je odluku da račun za grejanje bude smanjen građanima koji su imali problema sa grejanjem tokom februara. Branka Bežanov iz Toplane kaže za Radio 021 da ovu odluku treba da potvrde Gradsko veće i Skupština grada.

"Toplana podržava odluku gradonačelnika da se umanje računi za grejanje, ali je smanjenje računa onemogućeno članom 42 Odluke o snabdevanju toplotnom energijom iz toplifikacionog sistema grada, koja je na snazi još od 2000. godine. Ova odluka govori o tome da ukoliko je prekinuto grejanje duže od 24 časa preduzeće je dužno da umanji račun korisnicima srazmerno vremenu trajanje prekida", navodi Branka Bežanov.

"Zbog toga je Upravni odbor uputio predlog Gradskom veću i Skupštini grada da promene odluku o snabdevanju toplotnom energijom i time građanima snize račune za grejanje", rekla je Bežanov.

Ukoliko Skupština grada to učini na sledećoj sednici, građani koji su imali problema sa grejanjem u aprilu mogu očekivati manje račune od Toplane.

U ovom gradskom preduzeću smatraju da je neophodno da se izmeni Odluka o snabdevanju toplotnom energijom, iako ona eksplicitno ne zabranjuje Toplani da umanji račune ukoliko to želi.

Podsetimo, gradonačelnik Igor Pavličić rekao je da njegova preporuka u vezi sa umanjenjem računa nije obavezujuća, ali da Toplanu na smanjenje računa obavezuje Zakon o obligacionim odnosima, dodajući da ni jedna usluga ne može da se naplaćuje ukoliko nije izvršena.

Naredna sednica Skupštine grada je u martu, kada će ovo pitanje biti rešeno.

Tokom februara, veliki delovi Novog Sada ostajali su bez grejanja na temperaturama u minusu, a to se dogodilo tri puta za svega dve nedelje. Formirana je komisija koja treba da utvrdi razloge zbog kojih su radijatori Novosađana bili hladni, a njen zadatak je, uz utvrđivanje odgovornosti, i da predloži rešenja kojima bi se ovi problemi trajno rešili. (D.P.)

  • Miljus M.

    04.03.2010 01:10
    Svaka cast
    Svaka cast,pomislio sam da od obecanja nema nista,bas su me prijatno iznenadili ovi iz toplane...
  • PAJA

    03.03.2010 14:39
    Ko tu koga ili ko kome?
    Upravni odbor Novosadske toplane doneo je odluku da račun za grejanje bude smanjen ....
    Branka Bežanov iz Toplane kaže za Radio 021 da ovu odluku treba da potvrde Gradsko veće i Skupština grada.
    LUD-ZBUNJENOG PA ISPADNE ???
    JESU LI DONELI ODLUKU ILI NISU?
  • z

    03.03.2010 13:56
    Pozdravljam odluku Upravnog odbora i rukovodstva Novosadske Toplane o smanjenju računa za grejanje i predlogu koji su uputili Gradskom Veću i Skupštini grada o premeni odluke o snabdevanju toplotnom energijom, koji je na snazi još iz 2000 godine...! ? ! ? ! ?.
    Nadam se se da će predlog biti prihvćen od strane nadležnih gradskih institucija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti