Na ulicama trenutno 140 taksista manje

Tokom prošlomesečne pojačane kontrole taksista, kontrolisano je oko 1.200 vozila, od čega je 32 automobila oduzeto taksistima koji nisu bili prijavljeni.
Pored toga, podneto je 184 zahteva za prekršajne prijave, iz saobraćaja je privremeno isključeno 108 taksi vozila, a napisano je 12 mandatnih kazni. Najčešći prekršaji bili su nepravilnosti u radu ili nedostatak taksimetra i korišćenje stajališta bez dozvole. Glavni saobraćajni inspektor, Mladen Bašić, kaže za Radio 021 da su u inspekciji zadovoljni učinkom pojačane kontrole, kao i da će se akcija nastaviti.

"Kontrola će se nastaviti kroz dalje aktivnosti. Mi ćemo sada da analiziramo rezultate i i način na koji je akcija sprovedena. Gde primetimo manjkavosti, pravićemo planove da na drugačiji način pokrijemo te oblasti", rekao je on.

Naplaćene madatne kazne kreću se od pet do deset hiljada dinara. Kazne za taksiste i preduzeća protiv kojih će biti podnete prekšajne prijave iznose od deset do nekoliko stotina hiljada dinara. (A.F.)

  • 04.03.2010 03:23
    Uklonili, ali gde
    Na žalost svi divlji taksisti su se samo sklonili stotinak metara dalje. Evo ih već danima na parkingu kod groblja u Futoškoj ulici(Vojvode Knićanina) Iako nemaju dozvolu da ovde stoje, nema mesta na parkingu jer sve vrvi od taksista, a inspektori kao "na lancu" ne zalaze dalje od Bulevara Oslobodjenja i Futoške.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti