Izbačenih učenika sve više

U Novom Sadu ne postoji nijedna škola u koju se upisuju deca izbačena iz drugih škola, a regulisanje ovog pitanja nije u nadležnosti lokalne samouprave, saznaje Radio 021.
U Novom Sadu ne postoji nijedna škola u koju se upisuju deca izbačena iz drugih škola, a regulisanje ovog pitanja nije u nadležnosti lokalne samouprave, saznaje Radio 021.

Jedina ingerencija Grada u vezi sa disciplinskim problemima pripada prosvetnoj inspekciji, dok se veće odluke donose na državnom nivou. Član Gradskog veća za obrazovanje, Milan Đukić, kaže za Radio 021 da je ovaj problem sve izraženiji, budući da su po novom zakonu sankcije strože, pa je i broj izbačenih učenika veći. Međutim, svi ovi đaci imaju pravo da se nakon ovakve kazne upišu u bilo koju drugu školu.

"Sam zakon omogućava detetu da se upiše tamo gde želi i gde ima mesta, naročito dok je u osnovnoškolskom uzrastu. To niko ne može ni na jedan način da odredi ili da osujeti", kaže Đukić.

U Beogradu je ovaj problem rešen tako što su izbačeni učenici upisivani u škole za odrasle. Đukić tvrdi da u Novom Sadu to nije moguće, jer Osnovna škola za obrazovanje odraslih, "Sveti Sava", ima posebne uslove upisa. Kako on kaže, u ovu školu se ne upisuju deca koja su izbačena zbog lošeg vladanja.

  • Nastavnica

    09.03.2010 18:33
    Na žalost, takvih je sve više. Bahatih, bezobraznih. Čim je izbačen iz škole, znači da je napravio neko žešće sr... što opet znači da škola nije za njega i ja da se nešto pitam ne bi taj škole više video,pa neka se dalje snalazi kako može.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti