Prodavci robe zaobilaze Futošku pijacu

Broj zakupaca tezgi u robnom delu na Futoškoj pijaci drastično je pao u odnosu na prethodnih nekoliko godina.
Broj zakupaca tezgi u robnom delu na Futoškoj pijaci drastično je pao u odnosu na prethodnih nekoliko godina.

Direktor "Tržnice" Dušan Bajić kaže za Radio 021 da je od oko 150 tezgi svega 40 zauzeto, podsećajući na vreme kada su cene zakupa tog prostora na licitaciji premašivale nekoliko desetina hiljada maraka.

"Cenimo da je tome doprinela Tržnica time što je adaptirala pijacu, bez obzira na to što je ona sada sređenija i bolja. Preduzeće možda delimično tome doprinosi i svojim cenama, bez obzira što u tom delu nisu menjane tri godine. Po mom ličnom mišljenju, situaciji najviše doprinosi to da država zavodi sve više reda i jednostavno se ta prodaja seli u butike i radnje", ocenjuje Bajić.

Direktor "Tržnice" dodaje da je situacija znatno bolja sa zakupom tezgi na kojima se prodaju poljoprivredni proizvodi, pa je i pored manje platežne moći stanovništva u odnosu na prethodnu godinu broj te kategorije zakupaca na novosadskim pijacama porastao za 6 odsto. S obzirom na prognoze da će robni deo na pijacama biti sve slabiji, Bajić otkriva da je plan preduzeća da se poslovanje orijentiše ka poljoprivrednom sektoru i da se bavi veletrgovinom tih proizvoda, pa čak i prodajom na malo. (D.B)

  • Torrente

    15.10.2011 20:11
    Reketaši
    Kada zakup tezge ne bi bio oko 24000 din mesečno već oko 15000 din ( za te pare može da se iznajmi pristojan lokal od 20m2 sa grejanjem) i kada bi inkasanti manje krali od tržnice (uzimaju pare za dnevni zakup tezgi po sistemu svaka druga u džep) mislim da bi bilo više zainteresovanih za zakup tezgi!
  • 021IS

    15.10.2011 19:40
    Moj stav
    Mozda ce nekome zvucati kao jeres ali moj stav je da treba ozbiljno razmisliti o izmestanju pijace sa ove lokacije jer sa ovom poslednjom adaptacijom neverovatno naruzuje, inace ne bas sjajan, ovaj deo grada. Pored nemogucnosti da se bilo gde parkirate ukoliko pozelite da odete na pijacu, veliki problem predstavlja i potpuno odsustvo kulture korisnika pijace, koje se ogleda u celodnevnom ugozavanju bezbednosti saobracaja pretrcavanjem ulice gde god im to padne na pamet.
    Procitah danas da postoji problem sa lokacijom za muzicku skolu Isidor Bajic, evo resenja, a pijacu na primer u "dolinu lopova".
  • G

    15.10.2011 19:23
    @progres - da li si ti ikada u životu promolio nos van Srbije?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti