Ruski kozaci ponovo dolaze u Novi Sad

Državni ansambl Ruske federacije, Kubanjski Kozački hor nastupiće u ponedeljak, 24. oktobra, u Velikoj sali Spensa, u sklopu turneje kojom obeležavaju dva veka postojanja.
Državni ansambl Ruske federacije, Kubanjski Kozački hor nastupiće u ponedeljak, 24. oktobra, u Velikoj sali Spensa, u sklopu turneje kojom obeležavaju dva veka postojanja.

Umetnički direktor Viktor Zaharčenko i direktor Ansambla Anatolij Arefjev ove godine dovode pred novosadsku publiku 74 pevača, muzičara i folklornih umetnika, koji će izvesti najlepše balade, kozačke igre i neka od remek dela ruske crkvene i klasične muzike.

Slobodan Bešlić, direktor agencije "Profajl", koja organizuje ovaj muzičko-scenski spektakl, otkriva i da će atraktivne koreografije u predstavi, uz autentične rekvizite, biti upotpunjene i sa više od 800 različitih kostima. "Kada nastupaju u Rusiji, ulaznice se rezervišu i do godinu dana unapred, tako da smo počastvovani što su oni gosti u Srbiji. Gospodin Arefjev je za ovo gostovanje osvežio repertoar dodajući nekoliko kompozicija sa ovih prostora, među kojima je i 'Tamo daleko'", dodaje Bešlić.

Ulaznice za ovaj događaj prodaju se na blagajni klizališta i koštaju 800 dinara za Zapad 2, 1.000 za Zapad 1, odnosno 1.200 dinara za parter.

Osim nastupa u Novom Sadu, Kubanjski Kozački hor će gostovati i u Beogradu 21. i 27. oktobra, a za 11. novembar najavljen je centralni jubilarni koncert u Kremljovskom dvorcu u Moskvi. (D.B)

  • ultraczds

    23.10.2011 13:09
    c18
    kakvih sve slepaca ovde ima sto komentarisu!Kao Rusi nam nikad nisu pomogli !E stoko neobrazovana!Da li mislite da bi se ikad Turaka oslobodili da nije bilo Rusa,pomogli su nam tada 1000 puta,samim tim sto su porazili turke u balkanskim ratovima i nas su oslobodili!1999 Rusi su imali najslabiju ekonomiju ikada,maltene kao u ratnom stanju 41!A i koliko bi bilo pametno da su nam tad pomogli,koliko bi teko 99 Srba izginulo u NATO odmazdi,mislite o tome majku vam jebem pre nego sto pocnete da serete govna na usta!Ma kakvi madjari breeee,ja bi prvi bacio pod led bar 60%Srba zutih i crvenih otpadnika i maloumnih retarda!HEIL SERBIA 88,HEIL RUSSIA!
  • Okica

    22.10.2011 22:18
    Dobrodošli
    Ja idem na koncert,i baš se radujem!:)
  • Сремац

    17.10.2011 10:22
    ФАШИСТИЧКИ НАГОНИ БЕДНИКА
    Толико мржње нисам очекивао од "ГОСТОЉУБИВИХ ВАРОШАНА НОВОСАДСКИХ" чије претке нису Руси бацали под лед.Дали су наш град Руси бомбардовали 1848,1941.1944 и 1999го?Дали су коментатори са оволико израза "љубави према Русима"плаћени учесници протеста против фашизма?СТИДИМ СЕ што живим заједно у истом граду са оволиким бројем злобника.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.