Mesecima bez javne rasvete

Stanari četiri zgrade na Novom naselju bez ulične rasvete su već punih četiri meseca, a pritužbe stižu i od stanovnika Detelinare iz Ulice Stevana Mokranjca i dela ulice Janka Čmelika.

Stanari četiri zgrade naselja Sunčana strana na Novom naselju, koje se nalazi iza Bulevara vojvode Stepe na Novom naselju, bez ulične rasvete su već punih četiri meseca, a pritužbe građana na višemesečni život u mraku stižu i od stanovnika Detelinare iz Ulice Stevana Mokranjca i dela ulice Janka Čmelika.

- U junu smo se uselili u zgrade i od tada živimo u mraku. Približava se zima, pa su dani sve kraći, a dodatni problem predstavljaju narkomani koji se tu okupljaju noću - rekao je jedan od stanara naselja Sunčana strana, Nemanja Kovačević. Po njegovim rečima, problem je nastao kada izvođači infrastrukturnih radova, unajmljeni od strane ZIG-a, nisu u potpunosti uradili svoj posao; nisu napravili orman mernog mesta u kojem treba da se meri potrošnja struje za ulično osvetljenje.
Iz Zavod za izgradnju grada kažu da su od Elektrovojvodine dobili rešenje o odobrenju za priključenje na elektroenergetsku mrežu naselja Sunčana strana, pa se očekuje da će do kraja nedelje celo naselje dobiti javno osvetljenje.

Po rečima građana Ulice Stevana Mokranjca na Detelinari, ovde mrak na ulicama obitava skoro već godinu dana. Iz ZIG-a kažu da se na staroj i dotrajaloj elektroenergetskoj mreži na toj lokaciji, barem jednom mesečno popravljaju pregorele sijalice, te da će dežurne ekipe Elektrovojvodine izaći na teren, utvrditi stanje i popraviti sijalice koje su pregorele, tako da se do kraja nedelje očekuje da će ulica zasvetleti.

Konačno rešenje ovoga problema jeste da se izgradi novo javno osvetljenje, a to će se učiniti kada se jednim od Progama uređivanja građevinskog zemljišta predvide sredstva za ove radove, najavljuju iz ovog preduzeća. Ista je i situacija sa drugim neosvetljenim delom Ulice Janka Čmelika koju treba potpuno urediti- izgraditi nove saobraćajne površine i javno osvetljenje.

  • Mario

    25.01.2012 11:53
    Grbavica u mraku
    Ulica Doza Djerdja na potezu izmedju Gogoljeve i Puskinove je vec 4 godine u mraku.

    Nekada je javna rasveta radila u ovoj ulici, da bi je pre 4 godine gradski mocnici ukinuli uz izgovor modernizacije.

    Od tada ovaj deo Grbavice, siri centar Novog Sada svaku noc docekuje u mraku
  • 17.10.2011 13:12
    I Kosovska ulica je već mesecima u mraku.
  • Davor

    17.10.2011 12:11
    Sunčana stranica
    "...a dodatni problem predstavljaju narkomani koji se tu okupljaju noću"
    U Novom Sadu ima narkomana!!!?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti