Bradić: Tretman Novog Sada i Beograda jednak

Tretman kulturnih institucija u Beogradu i Novom Sadu je potpuno jednak, tvrdi ministar kulture Nebojša Bradić.
Kako je on rekao, beogradsko Narodno pozorište i novosadsko Srpsko narodno pozorište se stabilno finansiraju i za njih su iz budžeta za kulturu izdvaja velika količina novca. Bradić je ujedno najavio da će ministarstvo opredeliti dodatna sredstva za posebne programe Srpskog narodnog pozorišta.

"Prioritet će biti programi vezani za pripremu tako važnog jubileja kao što je sto pedeset godina Srpskog narodnog pozorišta", rekao je on.

Bradić je takođe rekao da se ne očekuje da plate u Srpskom narodnom pozorištu kasne i ove godine. On je probleme koje su radnici ove ustanove imali sa isplatama zarada ocenio kao "prirodne zastoje" u transferu novca.

"Prirodni zastoji su bili prisutni u svim oblastima, to nije bio problem samo u Srpskom narodnom pozorištu. Ne zaboravimo, prošla godina je bila izuzetno teška, ali su sačuvane institucije i sačuvan je institucionalni rad", ocenio je Bradić.

Podsećamo, zaposleni u SNP su u novembru prošle godine štrajkovali i tražili ostavke Bradića i pokrajinskog sekretara Milorada Đurića zbog nebrige za rad ustanova kulture u Vojvodini. Njihov zahtev je bio izjednačavanje statusa SNP-a s Narodnim pozorištem u Beogradu i više novca za repertoar. Takođe, budžet Narodnog pozorišta je prošle godine bio duplo veći u odnosu na pozorište u Novom Sadu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti