Đurić: Bez odlaganja malih festivala

Mali filmski i muzički festivali će osećati ekonomsku krizu i ove godine, ali neće biti odlagani, tvrdi za Radio 021 pokrajinski sekretar za kulturu Milorad Đurić.
Pokrajinski fond za manje projekte je i 2010. prepolovljen, ali će se u njihovoj realizaciji sada primenjivati racionalnije metode. Kako je Đurić najavio, manifestacije će biti međusobno povezivane, ili će se organizovati pod okriljem različitih gradskih institucija.

"Nemamo više prava i mogućnosti da svako ima svoju priču za sebe. Moramo da koristimo zajedničke resurse i mislim da ćemo na taj način moći da rešimo ove probleme. Uspeli smo u to da ubedimo i ljude koji organizuju ove festivale, pa se očekuje da se sve te manifestacije ove godine nađu na repertoaru", rekao je on.

Đurić je kao primer ovakve realizacije manifestacija naveo mogućnost saradnje Muzeja savremene umetnosti i festivala Interzon. Prema njegovim rečima, među prioritetima pokrajine će se tokom 2010. naći priprema za proslavu 150 godina Srpskog narodnog pozorišta, koja će biti naredne godine.

  • Uncas

    16.03.2010 06:14
    -
    Imao sam priliku da prisustvujem poslovnom sastanku ovog gospodina...I svo vreme sam se pitao samo jedno:KO je njega postavio na bilo kakvu funkciju ,i koje su njegovi kvaliteti da obavlja istu???Covek reaguje i ponasa se ,najblaze receno,kao da nije iz ovog filma!!
    Gde li ih samo pronalaze....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti