Dačić: Maloletnici su prvi napali policajca

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić kaže da je navodno postupanje policijskih službenika koji su pretukli četvoricu petnaestogodišnjaka na Rotkvariji neprihvatljivo, ali tvrdi da su incident izazvali maloletnici.
Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić kaže da je navodno postupanje policijskih službenika koji su pretukli četvoricu petnaestogodišnjaka na Rotkvariji neprihvatljivo, ali tvrdi da su incident izazvali maloletnici.

Prema njegovim rečima, oni su bez povoda razbili šoferšajbnu na automobilu policajca koji tada nije bio na dužnosti.

"Treba sankcionisati i to što je neko napao vozilo u kom je bio pripadnik policije, gde je takođe bilo dete. Naravno, ukoliko istraga pokaže da je policajac van dužnosti prekoračio ovlašćenja, i on će biti kažnjen. Policija ne sme da maltretira građane, ali isto tako, niko ne ni da napada policiju", navodi ministar unutrašnjih poslova.

Dačić je izjavio je da je policajac zbog kojeg je interventna jedinica policije u subotu napala grupu maloletnika na Rotkvariji udaljen iz službe. On je dodao da je pokrenut postupak i protiv drugih policajaca koji su učestvovali u prebijanju maloletnika.

Prema navodima roditelja maloletnika, taj policajac je u pasažu sustigao grupu dečaka, a na mesto batinanja uskoro su stigle još tri marice, nakon čega su ih pendrečili i ponižavali narednih pola sata. Trojica dečaka dobili su modrice i posekotine po telu, dok je četvrti u bolnicu primljen sa potresom mozga i rasečenom jagodicom. (M.S.)

  • Sloba aka Ivica

    21.10.2011 15:19
    Niko ne sme da vas bije osim vase i nase milicije
  • Lonci i poklopci

    20.10.2011 16:31
    Ala lupa ovaj Dacic ovih nedelja....
  • Op trt gevezen zajn

    19.10.2011 21:23
    To je ta novosadska policija koja mlati klince, a kod podbarskog narkodilera, obijaca kola i nasilnika u porodici po prijavi dolazi uz rukoljub i izvinjavanja. Šljam, pu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti