Bulevar oslobođenja opasan i za vozače i za pešake

Najveće šanse da dožive saobraćajnu nesreću u Novom Sadu imaju sugrađani koji petkom od 13 do 14h voze Bulevarom oslobođanja, pokazuju najnovije gradske studije o bezbednosti u saobraćaju.

Najveće šanse da dožive saobraćajnu nesreću u Novom Sadu imaju sugrađani koji petkom od 13 do 14h voze Bulevarom oslobođanja, pokazuju najnovije gradske studije o bezbednosti u saobraćaju.

Analiza pokazuje i da je u poslednje dve godine, od kako je počela nagla izgradnja novih objekata u gradu, broj saobraćajki dupliran, sa prosečnih dvestotinak na čak 400 do 450. Prema podacima, najopasnije su lokacije u Hajduk Veljkovoj 11, Jevrejskoj 7, Putu ka Ribnjaku 7, na Bulevaru oslobođenja 76, 95, 100 i 110, Bulevaru Mihajla Pupina 4, Rumenačkoj 15 i Temerinskoj 50.

Sa porastom saobraćajki raste i broj poginulih pešaka, pa su tako čak 10 lokacija u gradu mapirane kao crne tačke za nemotorizovane sugrađane. Najopasnije deonice za pešake su na Bulevaru oslobođenja, jer se najviše nesreća gde su stradali pešaci i biciklisti prelazi kod stadiona "Vojvodine" i kod "Daltonke", gde pešaci najčešće ginu tako što vozači ne primete da je neko u traci pored njih stao da ih propusti.

Pavličić obećava pešačke mostove

Gradonačelnik Igor Pavličić kaže da će rezultati ove studije u toku naredne godine biti primenjeni na izmenu saobraćajne infrastrukture u Novom Sadu."Formiraćemo kružne raskrsnice gde god je to moguće, a pešake ćemo zaštititi izgradnjom mostova, od kojih će prvi nići na putu ka Veterniku gde deca prelaze idući ka školi "Marija Trandafil", kaže prvi čovek grada.

Tokom ankete, čak 70 odsto vozača priznalo je da često prekoračuje brzinu, a dve trećine njih da to čine jureći i do 75 do 80 na sat.

Kako saopštavaju iz novosadske policije, analiza o crnim tačkama za vozače u Novom Sadu je veoma tačna, jer je obuhvatila podatke iz 11.000 saobraćajki koje su se dogodile u prethodne tri godine na teritoriji vojvođanske prestonice.

  • Dragan

    19.10.2011 08:46
    a još kad počnu da saobraćaju i tramvaji preko bulevara
  • Teodosije III

    18.10.2011 22:16
    Treba napraviti nadvoznjak za kola na Bulevaru oslobodjenja preko Futoske.
  • 18.10.2011 18:52
    @Sneža
    Ne slažem se sa vama da treba postaviti tu pešački. Da deonica je dugačka 600 m, zar je teško otići do pešačkog. Postavljanjem pešakog između Novosadskom Sajma i Kralja Petra bi dodano usporavalo saobraćaj. Mislite da je meni ako vozim auto zanimljivo stajati na svakih 300 m. Najbolje rešenje ili podzemni prolaz ili pasarela (pešaki most preko saobraćajnice). Mada bi i tada bilo onih koji pretračavali bulevare jer bi im se bilo mrsko penjati/silaziti stepenicama. E takvima zveknuti takve kazne da moraju da je plate od dve plate! Prvo zbog toga što ometa saobraćaj jer vozač izbegavajući njega može da skrene i udari drugi auto, a drugo zbog toga ako ga udari tom vozaču će ostati trauma.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.