Policajcu prekršajna prijava zbog prebijanja dečaka

Policajac Dušan Milojević koji je u subotu uveče najpre sam, a potom uz pomoć kolega, pretukao četvoricu dečaka u Ulici Kraljevića Marka, neće dobiti krivičnu prijavu, jer su deca lakše povređena.

Policajac Dušan Milojević koji je u subotu uveče najpre sam, a potom uz pomoć kolega, pretukao četvoricu dečaka u Ulici Kraljevića Marka, neće dobiti krivičnu prijavu, jer su deca lakše povređena.

Prema navodima iz  MUP-a, za takva krivična dela predviđena je prekršajna prijava, dok se krivična prijava podnosi u slučaju nanošenja teških telesnih povreda, ili ako su lake povrede nanete opasnim predmetom. Načelnik novosadske policije Stevan Krstić navodi da je protiv Milojevića pokrenut disciplinski postupak, on je u međuvremenu suspendovan, a na koji način će biti sankcionisane njegove kolege, znaće se za nekoliko dana.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić je postupanje policijskih službenika koji su pretukli četvoricu petnaestogodišnjaka na Rotkvariji ocenio kao neprihvatljivo, ali tvrdi da su incident izazvali maloletnici, koji su bez povoda razbili šoferšajbnu na automobilu policajca koji tada nije bio na dužnosti. "Policija ne sme da maltretira građane, ali isto tako, niko ne sme ni da napada policiju", poručio je Dačić.

Podsećamo, policajci su u subotu u večernjim satima pretukli četvoricu dečaka u blizini Osnovne škole "KOsta Trifković". Trojica dečaka su zadobili modrice od udaraca po telu, dok je četvrti zbog potresa mozga i rasekotine jagodice na licu zadržan u Dečjoj bolnici.

Roditelji su ranije najavili podnošenje tužbe protiv novosadske policije.

  • makilaki

    20.10.2011 18:21
    potres mozga i modrice nisu lakse telesne povrede
    Ovo je bruka i sramota! Dokle vise policijskog izivljavanja?
  • Jovan

    20.10.2011 08:39
    A potres mozga je laka telesna povreda?!
  • nje

    19.10.2011 23:28
    ccc
    Srbijo kako si trula...bruka i sramota na deci gamad izivljava...SRAMOTA!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti