Grad od poreza na imovinu dobio 700 miliona

Više od 700 miliona dinara slilo se dosad u gradsku kasu na ime poreza na imovinu.
Više od 700 miliona dinara slilo se dosad u gradsku kasu na ime poreza na imovinu.

Prema rečima člana Gradskog veća za finansije Živka Makarića, poreska stopa od 0,4 odsto, utvrđena u maju, nije bitno uticala na povećanje poreza i čak 92 odsto građana na vreme izmiruje ovu obavezu.

Međutim, u bazi podataka za plaćanje poreza na imovinu nedostaje oko 40.000 Novosađana, a više od polovine tog broja ne živi u gradu, već su kupili stan i izdaju ga podstanarima. Poreska uprava namerava da, čim dobije saglasnost Ministarstva finansija, uvede prinudnu naplatu poreza i za to će se oformiti posebna služba koja će se baviti isključivo dužnicima. Naplata će se u tom slučaju sprovoditi stavljanjem administrativne zabrane na prihode ili plenidbom imovine.

Makarić navodi da će se novac od poreskih obveznika trošiti isključivo za poboljšanje gradske infrastrukture.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti