Nov kandidat za gradonačelnika

Demokrate užurbano pregovaraju sa kandidatima koji bi mogli da zamene Igora Pavličića na mestu gradonačelnika Novog Sada zbog zakona o sukobu interesa, a prema saznanjima Radija 021 poslednja osoba s kojom se razgovara je Petar Zagorčić, trenutno zamenik direktora za poslovni sistem u Elektrovojvodini.

Zagorčić za 021 kaže da o takvoj ponudi ni sa kim nije razgovarao, a o eventualnom prihvatanju funkcije gradonačelnika nije želeo da se izjasni, jer kako kaže, prvi put čuje za takvu mogućnost. Ovaj kadar Demokratske stranke se nalazio na listi kandidata koalicije "Za Evropski Novi Sad" za odbornike Skupštine grada pre dve godine, trenutno je i predsednik UO ZIG-a, a ranije je bio direktor Novosadske toplane.

Demokrate su ranije vodile pregovore sa tri osobe, a najbliži dogovoru bio je Milan Ćeran, direktor Zavoda za zaštitu spomenika kulture. U međuvremenu je i lider LSV-a Nenad Čanak ponudio DS-u upravljanje Toplanom i Vodovodom, te blanko glasove u srpskom parlamentu za mesto gradonačelnika Novog Sada.

Pavličić je trenutno poslanik u vojvođanskoj skupštini i po Zakonu o sukobu interesa mora do 1. aprila da se odluči za jednu od dve funkcije, a to od njega i ostalih 15 vojvođanskih funkcionera traži i centrala stranke kako se ne bi išlo na vanredne pokrajinske izbore.
Pavličićev jedini komentar koji se mogao čuti u poslednje vreme je da će poštovati ustav i zakon.

  • liman

    07.05.2010 05:31
    katastrofa
    Smece od coveka sta reci, veze taj nema ni s cim , pa pogledajte uostalom grad, komunalni sektor na izdisaju, poluzavrseni projekti tj bulevar ide u livadu, taljeneje sa raznim privatnicima, rupa do rupe na asfaltima , jednostavno nikad gore.
  • pravnik

    06.03.2010 06:46
    ZAKON su paramecijume napisale i usvojile takođe demokrate. Nije ostao ni od Tita, ni od Miloševića. Kada postoji zakon koji je u suprotnosti sa voljom građana, onda to isključuje postojanje demokratije.

    Da bi nešto uopšte bilo po zakonu, prvo najviši pravni akt odnosno USTAV mora imati legitimitet, a ovaj sadašnji kao ni jedan od 1989. ga na teritoriji Vojvodine nema. Proveri rezulate referenduma iz 2006.

    Ti koje braniš uzurpiraju vlast u Vojvodini na svim nivoima, jer primenju USTAV koji su gradjani Vojvodine odbacili na referendumu.
  • demokratija

    06.03.2010 05:31
    @paramecijum, u demokratskoj državi zakon je podustavni akt, a ovde ustav na silu nametnut jer je na referendumu demokratski od većine građana odbijen. Ustav su pisali i referendum namestili DS, SPS, SRS, DSS. To nije demokratija već partijska diktatura.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti