Novom Sadu novac od igara na sreću

Novi Sad će dobiti 1,2 miliona dinara od Ministarstva za lokalnu samoupravu.
Novi Sad će dobiti 1,2 miliona dinara od Ministarstva za lokalnu samoupravu.

Reč je o delu prihoda ostvarenog od igara na sreću, a resorno ministarstvo namenjuje taj novac za realizaciju projekta pod nazivom "Elektronska obrada i skladištenje podataka i čuvanje drugog primerka matičnih knjiga na srpskom jeziku i jezicima nacionalnih manjina u Gradu Novom Sadu".

Državni sekretar u Ministarstvu Duško Radaković uručiće danas gradonačelniku Novog Sada Igoru Pavličiću rešenje o raspodeli sredstava.

Zakonom o matičnim knjigama propisano je da se matične knjige vode u dva primerka. Drugi primerak matične knjige je prepis prvog primerka - izvornika matične knjige i vodi se primenom elektronskih sredstava za obradu i skladištenje podataka.

  • SALE

    25.10.2011 16:37
    Konacno
    Pa gde su dosada ove pare isle,ili i to nam Beograd nije davao,more koja ste vi bagra ,sramno,.
  • Boki NS

    25.10.2011 10:02
    Jel to ona lova od "video nadzora"...?
    Ono: "mora da se odjavi", pa ko plati - plati...!
  • Dem

    25.10.2011 06:25
    Postojala nekad Lutrija Vojvodine

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti