Vasin: Vlada učinila sve da pomogne Dnevniku

Radnici "Dnevnik Holdinga" nezadovoljni zbog neisplaćivanja zarada protestovali su danas ispred zgrade Vlade Vojvodine.
Radnici "Dnevnik Holdinga" nezadovoljni zbog neisplaćivanja zarada protestovali su danas ispred zgrade Vlade Vojvodine.

Vojvođanski sekretar za rad, Miroslav Vasin, izjavio je da je pokrajinska vlast maksimalno pomogla holdingu Dnevnik i da će u sredu biti održana proširena sednica Upravnog odbora tog holdinga, s ciljem da se pronađe rešenje za probleme u toj firmi.

Vasin je na sastanku sa štrajkačima u štampariji holdinga Dnevnik rekao da je svakog meseca iz budžeta Vojvodine isplaćivano pet miliona dinara za štampanje lista Dnevnik, od čega je oko 2,3 miliona isplaćivano Dnevnik holdingu, ali je i taj posao izgubljen.

On je naveo da su u toku i pregovori da se reši pitanje zdravstvenog osiguranja zaposlenima u štampariji, a i da se zajedničkim sredstvima Republike i Pokrajine za više od 100 osoba obezbedi novi socijalni program. Vasin je istakao da je osnovni uslov za stabilizaciju holdinga sređivanje unutrašnje situacije, koja je opterećena lošim međuljudskim odnosima i drugim subjektivnim slabostima. On je istakao da je Vlada Vojvodine u protekle tri godine učinila sve da pomogne ovom preduzeću, "više nego bilo kom drugom u Vojvodini".

Sastanak je održan na zahtev štrajkačkih odbora holdinga, koji su u poslednjih nekoliko dana tražili da im se isplati 14 zaostalih zarada, i reguliše zdravstveno osiguranje pošto im je knjižica zadni put overena pre dve godine.

  • ČEKAM SREDU.....

    25.10.2011 16:43
    Mrsko mu ( mislim na Vasina) da sluša tuđe muke, pa se sve mršti dok mu se izlaže situaciju, sve misli ajde završavajte da palim negde na klopu, koga briga za vas sirotinjo... kad baš dogori smirićemo vas sa pola plate i to će naravno biti udarna vest na svim televizijama.Sutra dolazi da otvori karte, e pa da vidim konačno i to pa da više nikada ni pored zgrade Dnevnika ne prođem.... da najuri ne samo v.d. stečajnu, već i ostatak ekipe koji mnogo duže sede tu gde su sad i zgrću ogrooooooomnu lovu.......
  • kole 1

    25.10.2011 06:00
    vasin licemer i neznalica
    Васин је лицемер, незналица и човек који не би смео да се бави оним што не зна.Кумовао је уз ЧАнка погонског ецц. Ненада Нешу, покојног Шелета, Веру Шоти, веселника Влаовића, Перу Петровића в.д. гио па чувеног Ђивујског и елиту новинара НДНВ да се Холдинг расточи, уништи и угуши,а лист Дневник претвори у - ништа. Уосталом ко је власник Дневник војводна преса, за оне који не зхнају и Холдинг,а новци одлазе којекуде, новине се не штампају у Дневнику, подривају се настојања да штампарија стане на ноге, селективно е подржавају поједини радници...Док они који су почели да уништавају Днвеник не стану пред лице правде све су ово приче. Радници једино радикализацијом и јединством могу да остваре бар минимум права.ДА раде и хоће и знају, али једноставно недају им да би се један од СТУБОВА СРПСТВА У ВОЈВОДИНИ ДО НОГУ ДОКУСУРИО,а ВАсин уз ПАјтића и погонског ецц. здушно то подржава и спроводи.
  • Ogorčeni

    25.10.2011 05:30
    Nažalost nije samo jedan

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti