Solarni punjač postavljen kod Spensa

Solarni punjač za mobilne telefone, muzičke plejere, tablet računare i ostale prenosive uređaje postavljen je na platou ispred Spensa.

Solarni punjač za mobilne telefone, muzičke plejere, tablet računare i ostale prenosive uređaje postavljen je na platou ispred Spensa.

Predsednik kompanije Strouberi enerdži (Strawberry energie) koja je konstruisala ovaj uređaj, Miloš Milisavljević, kaže da je ovo najbolji način da se ljudi edukuju o značaju obnovljivih izvora energije i o značaju ekologije. - Mi želimo da učinimo svet boljim mestom i radimo na tome. Naše mogućnosti jesu male, ali nisu zanemarljive - poručuje Milisavljević.

Novosađani na Solarnom punjaču mogu besplatno da pune svoje uređaje energijom sakupljenom od Sunca i to u bilo koje doba dana i noći, bez obzira na vremenske prilike. Dovoljno je da se izabere odgovarajući punjač za određeni uređaj, a vreme punjenja je 15 minuta. Postoji ukupno 16 priključaka koji su pod video nadzorom.

Mladi stručnjaci i inovatori osmislili su javni solarni punjač za mobilne telefone i prvi put ga postavili 2010. godine u Obrenovcu, zatim u Beogradu i treći je od danas u Novom Sadu. Oni su inače za projekat javnog solarnog punjača dobili prvu nagradu u kategoriji promocije smanjenja javne potrošnje na evropskom tamičenju održive energije Evrope, aprila ove godine u Briselu.

  • DD

    01.11.2011 09:24
    Mrz je pobedio
    naslov je sve rekao :D
  • mrz

    26.10.2011 15:03
    Mrzovi mrzotrzovi i mrzitelji svega na planeti, gde ste? Aaa, pardon, tu ste, već ste izlili svoju žuč i na ovo.
  • ns

    26.10.2011 13:25
    Meni se vise puta desilo da sam u gradu i da treba da obavim vazan razgovor .Za 10-15min baterija moze da se napuni taman toliko da se obave razgovori.Ovo je super,samo me zanima koliko je para potroseno na ovo???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti