Održan protest ispred Mekdonaldsa

Nekoliko članova Udruženja "Prijatelji životinja u Srbiji" održalo je protest ispred Mekdonaldsa, najavljujući Svetski dan bez mesa, 20. mart.

Ova akcija usmerena je protiv multinacionalne kompanije Mekdonalds, zbog mučenja životinja i ogromne ekološke štete, kaže za Radio 021 Maja Vučković iz Prijatelja životinja.

"Performans je nazvan "Da li je vaš hamburger imao lice?" kako bi na taj način pokazali da su iza onoga što se nudi kao hrana stajala živa i osećajna bića. Mekdonalds je odgovoran za milione smrti životinja godišnje, a takođe postoji direktna povezanost između seče prašuma da bi se stvarali pašnjaci na kojim ove životinje pasu. Sečom šuma utiče se na globalno zagrevanje", rekla je ona.

  • akai

    10.03.2010 01:49
    Vecu glupost nisam odavno cuo...
    " a takođe postoji direktna povezanost između seče prašuma da bi se stvarali pašnjaci na kojim ove životinje pasu"
  • sosa

    08.03.2010 14:12
    Da je čovek jeo samo bezdušne i bezosećajne biljke, verovatno bi i dalje visio na nekoj grani...što na kraju krajeva, možda i ne bi bilo tako loše, barem po planetu zeemlju. Ali avaj...
  • svaštojed

    07.03.2010 10:38
    dokle
    Jednostavno mi nije jasno zašto se uopšte organizuju ovakvi protesti. Pa ako je neko vegetarijanac nek to i bude i nek se tako hrani ako neko nije onda neka jede meso. Ja zaista ne razumem jel vegetarijancima neko brani da budu vegetarijanci??? Zašto nam nameću njihove stavove kao jedine ispravne. Ja volim da jedem proizvode životinjskog porekla. Odakle nekom pravo da meni zabrani da jedem meso i pijem mleko!!!! Dokle više taj teror manjine nad većinom. Šta sad znači taj protest? da treba svi da budemo vegetarijanci? zašto? Pa čovek je po prirodi svaštojed i jede hranu i biljnog i životinjskog porekla i jako mi smeta što neko hoće da mi zabrani ili anatemiše hranu živortinjskog porekla. Uostalom kakva je razlika između ovog protesta i gore pomenutog Davidovića nije mi jasno ni jedni ni drugi šta hoće! I na kraju ne čudi me što neko želi da bude vegetarijanac, vegan i ostalo al me čudi i smeta mi što oni gledaju u moj tanjir, a to ipak neću dozvoliti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti