Komunalna policija - rentabilna ili ne?

U novosadskoj komunalnoj policiji zaposleno je 58 ljudi, a na njihove zarade i opremu do sada je utrošeno oko pola miliona evra.
U novosadskoj komunalnoj policiji zaposleno je 58 ljudi, a na njihove zarade i opremu do sada je utrošeno oko pola miliona evra.

Iz budžeta grada izdvojena su i sredstva za kupovinu deset "folksvagena" i "škoda", čija je nabavka stajala oko 13 miliona dinara. Po tri miliona utrošeno je na kupovinu radio-stanica i kancelarijskog nameštaja, dok je prosečna zarada zaposlenih nešto iznad 50.000 dinara.

Sa druge strane, ukupna vrednost naplaćenih kazni koje su "zelembaći" ispisali Novosađanima od osnivanja ove službe iznosi oko tri miliona dinara, koliko se izdvoji za njihove plate za samo jedan mesec, piše Press. Prema rečima načelnika Gradske uprave za inspekcijske poslove Željka Radulovića, učinak komunalne policije se ne može meriti na osnovu finansijskih parametara, već na osnovu učinka na terenu.

"Po toj logici, treba zatvoriti i ustanove kulture jer ne pune gradski budžet. Komunalna policija je za 11 meseci uradila dosta, naravno ima i propusta, ali ćemo ih ispravljati vremenom. Naše patrole su konstantno na terenu, a mnoge loše pojave smo gotovo iskorenili", kaže Radulović.

Prema podacima komunalne policije, ova služba od početka rada izrekla je 2.321 mandatnu kaznu nesavesnim građanima.

  • jovanka

    09.11.2012 15:38
    zaposlenje
    kako doci do posla u vasoj firmi neredim 2 gog .molim vasda mi pomognete u ovome unapred hvala
  • Putar @

    07.11.2011 18:42
    Pa nek gospoda policajci nadju ko j e isarao sve limane sa onim vojvodininim znakom pa lepo kazna za krecenje svih zgrada pa gospoda klinci vise im nece pasti na pamet to da radi a i onog coveka sto su pretukli.
  • BB

    07.11.2011 13:01
    Šumari
    Šećkaju se po ceo dan. Daleko od toga da nisu potrebni, ali prvo promenite zakone nek sve bude mnogo oštrije prema svima, kako prema stanarima u zgradama tako i ovim koji imaju kuće.Kad udariš po džepu da vidiš kako se sve može dovesti u red! Jednostavno copy, paste zakona iz Slovenija pa će te videti efekat!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti