Pet kandidata za člana UO RUV

Savet Republičke radiodifuzne agencije objavio je listu od pet kandidata za upražnjeno mesto za člana Upravnog odbora Radiodifuzne ustanove Vojvodine.
Savet Republičke radiodifuzne agencije objavio je listu od pet kandidata za upražnjeno mesto za člana Upravnog odbora Radiodifuzne ustanove Vojvodine.

Kandidati za člana UO RUV su dr Mladen Dražetin, Janoš Čala, Vladimir Beljanski, mr Nenad Đuretić i Svetlana Đedović.

Konkurs na ovo mesto objavljen je 25. oktobra zbog ostavke Borisa Labudovića na mesto predsednika Upravnog odbora RTV.
Labudović je u obrazloženju naveo da je predstojeća izmena Statuta RTV-a radi usklađivanja ovog akta sa Zakonom o nacionalnim savetima nacionalnih manjina za njega neprihvatljiva.

"Isti zakonodavac Zakonom o radiodifuziji propisuje nezavisnost i samostalnost u radu RUV, a Zakonom o nacionalnim savetima nacionalnih manjina - to praktično poništava. Ukoliko bi se potonji Zakon striktno poštovao, UO i menadžment RUV ne bi birao čak 16 od 21 odgovornog urednika", istakao je Labudović.

Prigovor na listu se može podneti do 9. decembra ove godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti