Grbavica: Živi u 12 kvadrata

U prizemlju zgrade u Ljermontovoj 4 na Grbavici, u stanu od 12 kvadrata živi 24-godišnja Novosađanka Dragana Radoš.

U prizemlju zgrade u Ljermontovoj 4 na Grbavici, u stanu od 12 kvadrata živi 24-godišnja Novosađanka Dragana Radoš.

Prijatni roze zidovi, krevet, kuhinja i kupatilo čine malo Draganino carstvo, u koje je čak uspela da stane i veš-mašina i računar. Kada se pomeri stakleni sto ispred kuhinje, ima mesta i da drugarice prespavaju.

- U stan smo se uselili još 1991. godine, a do tada smo živeli na Bulevaru oslobođenja. Moji roditelji danas žive u ovoj istoj zgradi samo na trećem spratu. Jeste malo, ali je veoma prijatno, jer sam sve prilagodila svojim potrebama. Imam svoj mir - kaže Dragana, strukovni ekonomista, trenutno bez posla. Jedina zamerka joj je što nema centralno grejanje jer se njen stan nalazi iznad podruma pa je tokom zime hladno. - Grejem se na struju, imam internet tako da me komunalije koštaju do 5.000 dinara - kaže Radoševa za 24 sata.

Dragana u svom domu često ima i goste, koji ponekad i prespavaju. - Za rođendan ili Novu godinu ovde stane i više od deset ljudi. Ako drugarica želi da prespava, tada stakleni sto moram da pomerim do sudopere da bih ispružila krevet, ali opet ostane dovoljno mesta da bi se otišlo do kupatila ili izašlo napolje - priča Dragana.

Kako piše ovaj list, Dragana nije jedina koja ume da organizuje život u malom stanu. To ume i Slobodan Baštanin (60) koji živi u centru Beograda na Terazijama. Njegov stan je dva kvadrata manji od njenog, a ima sve što i bilo koji drugi, a u kupatilo od 1,5 kvadrata stala je čak i kada.

  • Vesna

    19.07.2018 15:02
    "Samačke" sramota Novog Sada
    Od 1964. živim u zgradi pored "samačkih" u Ljermontovoj ulici, kojoj je ime nadenula neka od prethodnih vlasti, a cela ulica ima ukupno pet zgrada i samo parnu stranu! Neko je tada pokupio kajmak jer su svi iz ove "nove" ulice morali da plate zamenu adrese, lične karte, vozačke dozvole.., a u Poreskoj upravi grada i dandanas nas vode kao Ulicu Doža Đerđa 50/abcd i 52/abcd. Više od 20 godina birokratskog javašluka!!!! Pišite o ogavnom odnosu Grada Novog Sada prema svojim građanima koji žive u Ljermontovoj, pod svim vlastima, od Titove, do sadašnje SNS! Ovo slepo crevo od ulice, čiji svi stanari za prve komšije imaju mrtve u Katoličkom groblju, nikada nije imala trotoar, nema centralno grejanje, zimska služba nikada nije ušla u ovu ulicu... Možda je poreznici baš zato još uvak vode kao Doža Đerđa, a to je za njih Grbavica, prva stambena zona. Zato mi iz Ljermontove plaćamo najskuplji porez u Novom Sadu!? Dve "samačke" zgrade nisu ničije i tako i izgledaju, srušiće se same, od truleži. Velike firme koje su bile vlasnice ovih soba i dodeljivale ih svojim radnicima-samcima, odavno ne postoje, većina tih stanara je umrla ili se odselila... Soba su se domogli kvaziinvestitori, koji u sobama naprave kupatilo, bez građevinske dozvole, naravno, s divljim kanalizacionim i vodovodnim priključcima, a sve te "divlje"cevi idu preko fasade zgrada. Takav "nalickani" jad onda prodaju za 17.000 evra! Ljudi kupuju, presrećni što su se skućili, a zgrade će se urušiti, o njima niko ne brine!
  • 30.11.2011 03:07
    Ljubomora na 12 kvadrata - to je Srbija
    Svaka cast devojci koja je pristala da se fotografise i da da povod ljudima koji se lece negativom da je kritikuju i komentarisu namestaj u skronom stanu.
  • Tiberius

    29.11.2011 21:45
    @nikola
    priznajem, prevideo sam da bi ti radovi devojci bili dodatni trosak ali pametnijim izborom "dostupnog" namestaja je mogla bolje da iskoristi prostor, policama, itd.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti