Lekarska komora Vojvodine ćuti o trgovini listama čekanja

Lekarska komora Vojvodine onemogućila je udruženju pacijenata "Pravo na zdravlje" da izloži problem trgovine listama čekanja na Institutu za onkologiju u Sremskoj Kamenici, kažu u tom udruženju.
Lekarska komora Vojvodine onemogućila je udruženju pacijenata "Pravo na zdravlje" da izloži problem trgovine listama čekanja na Institutu za onkologiju u Sremskoj Kamenici, kažu u tom udruženju.

Kako navode u ovoj nevladinoj organizaciji, iako mediji već mesecima skreću pažnju na ovaj slučaj, Lekarska komora Vojvodine u proteklom periodu nije zauzela zvaničan stav o ovom pitanju.

Povodom ovog događaja, oglasilo se i udruženje "Doktori protiv korupcije", koje navodi da se napredak u borbi protiv korupcije u zdravstvu ne može ostvariti deklarativnim razmatranjima i selektivnom podelom na prikladne i neprikladne slučajeve.

Iz tog razloga, ovo udruženje povuklo je svoje učešće sa konferencije o korupciji u zdravstvu, koje je organizovala Lekarska komora Vojvodine. (M.S.)

  • 05.03.2012 13:35
    Ma sve su to neljudi koji "rade" u toj Komori
    a tek vi iz ministarstva zdravstva!
    Mi koji redovno ODVAJAMO - UZIMA NAM SE svakog meseca za zdravstveno osiguranje jod placamo i participacju svakog odlaska kod lekara, opste prakse,specijaliste, za sve laboratorijske pretrage,itd
    Sve lose krece od necga maloga, tako ilekarske usluge pocev od participacija, do trgovine sa listama cekanja za preglede i kesakom za normalnn pregleg i odnos pacient - lekar itd
  • DOC HOLLIDAY

    02.12.2011 20:59
    LOPOVLUK U YDRAVSTVU
    TREBA OD 30000 LEKARA UHAPSITI 3000,UGLAVNOM DIREKTORE I NJIHOVE POMOĆNIKE,KAO I RUKOVODIOCE FONDA ZA ZDRAVSTVO, PAUŠALNO IM ODRAPITI ROBIJE KOLIKO SU BILI NA VLASTI I TEK ONDA ISPITIVATI ŠTA SU UKRALI,POGREŠILI, KOGA SU MALTRETIRALI I PROGANJALI. DANAS IZ FONDA KAŽNJAVAJU LEKARE KADA PREPIŠU LEKOVE NA RECEPT I TO ONI ISTI LEKARI U FONDU KOJI SU, DA NE BI ŠTETILI PACIJENTIMA SVOJIM NEZNANJEM, PROTERANI U RAZNE KOMISIJE I INSPEKCIJE.NO NEĆE NI OVO JOŠ DUGO
  • Maks

    02.12.2011 18:09
    IOV
    LJudi, ako su !,osudjeni za diskriminaciju i dalje rukovodioci IOV i Medicinskog fakulteta,bahatost ove vlasti je danas nagradila Merkelova,necete stici ni do Backe Palanke,a ne do Brisela.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti