Sajam volonterizma u Studiju M

Volonterski centar Vojvodine organizuje danas "Sajam volonterizma", koji će se održati u Studiju M.

Volonterski centar Vojvodine organizuje danas "Sajam volonterizma", koji će se održati u Studiju M.

Na Sajmu će se predstaviti 20 organizacija koje deluju na teritoriji Novog Sada, a sarađuju sa volonterima i nude mogućnost volonterskog angažmana. Novosađani će moći da se upoznaju sa različitim mogućnostima volonterskog angažmana, ne samo u Novom Sadu i Srbiji, nego i u svetu.

U okviru Sajma biće predstavljene i fotografija prikupljene u okviru kampanje Ujedinjenih nacija ''Volunteering matters'', kao i dečji radovi od reciklažnog materijala, a posetioci će imati priliku da učestvuju i u velikom broj kreativnih radionica za sve uzraste.

Ulaz je slobodan, a sajam traje do 19 časova.

Sajam će biti najavljen velikim performansom zajedničkog čišćenja ulice, koji će se održati na Trgu slobode, u subotu 3. decembra, od 14 časova.

  • 1 NS

    02.12.2011 15:43
    Različito gledište
    Ovo što ću da napišem verovatno će mnogima izgledati strano. Jeste, s jedne strane zbirka odvratnih, a trajućih, scena je pozamašna.
    Međutim, čovek može da čuva unutrašnji mir, pa čak i radost, jer dok nije totalno crno, postoje neke oaze na koje se može usmeriti pažnja dok ne dođu bolja vremena.
    Ovo blato i sunovrat u kom smo, gledam kao arheološki raritet, u prevodu vrednu starinu. Kao crno beli film ili fotografiju, na kojoj je kišna noć.
    I to ima svoju lepotu, samo ga treba posmatrati u pravim okvirima.

    Hrabri i borci vole "izazove". Nećemo se predati, znači svi smo borci.

    Ja sam volontirao kad nisam imao ništa, baš zato što nisam imao da dam ništa osim rada i dobre volje. Nadao sam se da postoji ravnoteža u svemiru i da se sve vraća pre ili kasnije.

    Sad verujem, jer uvek mi se vratilo sve dobro što sam uradio bez obzira na platu.
  • Draga Anonimus

    02.12.2011 12:06
    Danas je za sredjoskolce Srbije volonterski dan!
    Svi koji su hteli nasli su firmu u kojoj ce danas volontirati.
    http://www.srednjoskolci.org.rs/
  • 02.12.2011 10:50
    sve je to lepo i humano, ali prvo sto sam pomislila kada sam procitala ovaj clanak (nakon sto sam ispred SUPa bezuspesno cekala 2 i po sata i besna i ponizena se vratila kuci), bilo je da mi "samo jos ovo u zivotu fali" Em ljudi nemaju posao, a oni koji imaju tu "privilegiju" ne dobijaju plate ili dobijaju "minimalac", ne uplacuju se doprinosi... Em nista drugo u ovoj drzavi ne funkcionise. Jos sluzbenicima treba da budemo zahvalni i dodelimo priznanje sto uopste "rade nesto" kao da smo mi zbog njih dosli da izradjujemo dokumenta pa nam oni cine uslugu. Generalno ja volontiram svaki dan, ceo dan, kada se sve uzme u obzir, i za porodicu i za prijatelje, eto danas sam izgleda volontirala za one sto za 1000din prodaju brojeve u SUPu, oni su lepo zaradili na mojoj (necijoj) muci jer mnogu nisu dobili brojeve.Ne znam koji procenat oni policajci sto dele brojeve imaju od njih ali nemoguce da ih vec nisu zapamtili- to bi 021 trebao da se raspita.Cekamo u redovima brojeve kao logorasi da bi nas jos ponizavali, sramota!!! Skrenula sam sa teme, ali znate kako kazu da je LAKO BITI DOBAR KAD SI SRECAN. Da je situacija drugacija bila bih odusevljena ovakvim stvarima u kojima bih najverovatnije ucestvovala. I onako radim kod privatnika, d ane kazem za dzabe, koji me izrabljuje kako stigne, pa kad dam otkaz onda kazu- eto kakva je danasnja omladina, nece da radi! Da ne bude zabune, podrzavam i humanitarne akcije i volontiranje, al vec mi je preselo da volontiram u svakoj sferi zivota a niko me ne pita dal imam za racune ili sam gladna. Sve je stvar percepcije. Pa neka idu osnovci i srednjoskolci da se malo uce da rade i da s edruze, ali sam protiv njihovog "izvozenja" u inostranstvo, ima u Srbiji dovoljno potreba za volonterima (mada sam sigurna da se tu organizatori debelo ugrade na tudjem radu, kao i u svemu...)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti