Kazne za bajkere sa planinarskih staza Fruške gore

Novosadski saobraćajci su u akciji pojačane kontrole ispisali kazne za čak 20 motoraša koji su ugrožavali bezbednost planinara na Fruškoj gori divljajući neobeleženim stazama.
Novosadski saobraćajci su u akciji pojačane kontrole ispisali kazne za čak 20 motoraša koji su ugrožavali bezbednost planinara na Fruškoj gori divljajući neobeleženim stazama.

Naime, planinarske staze postale su omiljeno mesto za ljubitelje ekstremne vožnje, jer su bajkeri u nedostatku terena za moto-kros koristili upravo ove neobeležene putiće. Akcija kažnjavanja bahatih motoraša usledila je nakon što je policiji stiglo pregršt žalbi planinara, koji su doživljavali da na njih u toku vikend šetnji u punoj brzini naleću motori.

U Nacionalnom parku Fruška gora kažu da će nastaviti zajedničke akcije hvatanja i kažnjavanja bajkera, ali trajno rešenje u vidu izgradnje terena za kros gde bi ljubitelji brze vožnje mogli bezbedno da uživaju još uvek nije u planu.

  • DAvid

    20.04.2012 16:07
    nisu SVI bajkeri BAJKERI
    ljudi koje ja poznajem i kojima je motor u krvi nisu tako oholi kao neki komentatori na ovu temu. Ako čuješ motor a na uskoj si stazi pa skloni se to bi uradio i na asfaltu. A da treba odvojiti posebne staze za takvu rabotu , treba , manje bi bilo konflikta ali i to bi bilo nezgodno gde bi se onda prepucavali. A da mi neko naleti na potomka na biciklu , motoru ili peške , brže od 5 km/h , eeeee pa to bi se sankcionisalo na licu mesta. Samo malo tolerancije sa obe(tri) strane i lakše bi se živelo...
  • @CRF450R

    11.12.2011 20:39
    razmisljanje motoriste
    U tekstu priznajes da vozis motor pesackom stazom. Po svojoj izjavi ne spadas u one koji kada primete grupu namerno se zalacu u nju.

    Motoristi su mnogo brzi i mogu nas lako izbeci, medjutim desava se da kada prodju pored nas, posle 5-10 minuta krenu ka nama iz suprotnog smera, pa posle 20 minuta opet na nas. Da ja vozim motor sigurno ne bi zeleo pesake na stazi (ne mogu opusteno voziti, mogu ih povrediti) ali medju Vama ima i onih koji uzivaju da voze kroz grupu pesaka i planinara.

    Ne verujem da ne poznajete nikoza iz grupe ko to ne radi, da iz nekog cudnog zadovoljstva uziva da se zalece u pesake da bi oni panicno bezali.

    Ako se dobro secam imate na obroncima Fruske gore kod Vizica moto kros stazu. Nekada su se tu skupljali motoristi iz Srbije, Hrvatske i Slovenije. Imali ste i kucice i radili i odrzavali stazu. Vise je ne odrzavate vec ste resili da unistavate staze koje su obelezili i koje odrzavaju planinari.
  • CRF450R

    11.12.2011 00:52
    @Pesak
    Ja nosim cizme , kacigu i rukavice i nevidim problem , nikad nisam naleteo ni na jednog jedinog pesaka , kad god sam video na stazi pesaka usporio sam maksimalno , posebno decu , tu je cela ekipa krajnje korektna ! A ako nastavite da kenjate kako smo mi divljaci , bla bla , ja cu poceti da vozim tako kako vi pisete da vozim ! Niko od nas ne moze da baci kutiju od dvotaktola jer uglavnom vozimo 4t a ko vozi 2t cuva kutije .. da neduzim sad zbog popusta i sranja !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti