Nova godina: Bajagi tri miliona, Bogdanu milion

Proslava Nove godine u Novom Sadu koštaće ukupno 17 miliona dinara, a dve najveće zvezde inkasiraće oko trećine te sume.
Proslava Nove godine u Novom Sadu koštaće ukupno 17 miliona dinara, a dve najveće zvezde inkasiraće oko trećine te sume.

Kako za 021 kaže direktor Kulturnog centra Novog Sada Laslo Blašković, najveći deo troškova poput obezbeđenja, vatrometa i ozvučenja biće poznat tek iduće nedelje, nakon zaključenja javnih nabavki. Prema njegovim rečima, poznato je da će od te cifre 4,5 miliona dinara biti utrošeno na honorare izvođača, među kojima najviše za Zvonka Bogdana i Bajagu, koji će 31. decembra zabavljati Novosađane.

"Od planiranih 20 miliona dinara iz gradskog budžeta, na organizaciju Nove godine biće utrošeno 17 miliona. Što se tiče honorara, Zvonko Bogdan će dobiti milion dinara za svoj nastup, dok je Bajaga koštao tri miliona. Ostali troškovi, poput bine, rasvete i ostalih stavki biće poznati naredne nedelje", navodi Blašković.

Sama novogodišnja noć stajaće 9 miliona, dok će program trajati ukupno tri nedelje. Za to vreme, na Trgu slobode i drugim lokacijama biće održavani muzički programi, festivalski performansi i humanitarne akcije. Prema rečima gradonačelnika Igora Pavličića, u centru grada biće postavljen veliki šator koji će omogućiti održavanje svih manifestacija bez obzira na vremenske prilike. "Program traje tri nedelje i za to vreme će biti održavane razne manifestacije, a prvi put ćemo, po uzoru na evropske gradove, postaviti šator koji će brojne tezge zaštititi od vremenskih prilika", kaže Pavličić.

U tom periodu planiran je i poseban program za decu, budući da će učenici biti na raspustu, a za njih grad priprema nastupe mladih muzičara, plesača i dečje predstave. Plan je da tokom dve sedmice zanatlijama bude dozvoljeno da u centru pod šatorom izlažu i prodaju svoje proizvode.  (miodrag@021.rs)Proslava novogodišnje noći na Trgu Slobode u Novom Sadu koštaće ukupno 17 miliona dinara. Kako za 021 kaže direktor Kulturnog centra Novog Sada Laslo Blašković, najveći deo troškova poput obezbeđenja, vatrometa i ozvučenja biće poznat tek iduće nedelje, nakon zaključenja javnih nabavki. Prema njegovim rečima, poznato je da će od te cifre 4,5 miliona dinara biti utrošeno na honorare za Zvonka Bogdana i Bajagu, koji će 31. decembra.zabavljati Novosađane.

„Od planiranih 20 miliona dinara iz gradskog budžeta, na organizaciju Nove godine biće utrošeno 17 miliona. Što se tiče honorara, Zvonko Bogdan će dobiti milion dinara za svoj nastup, dok je Bajaga koštao tri miliona. Ostali troškovi, poput bine, rasvete i ostalih stavki biće poznati naredne nedelje, sada bi samo da govorimo o programu“, navodi Blašković, poznat po izjavi od pre dve godine da će doček Nove godine organizovati „levom rukom“.

Sama novogodišnja noć stajaće 9 miliona, dok će program trajati ukupno tri nedelje. Za to vreme, na Trgu slobode i drugim lokacijama biće održavani muziči programi, festivalski performansi i humanitarne akcije. Prema rečima gradonačelnika Igora Pavličića, u centru grada biće postavljen veliki šator koji će omogućiti održavanje svih manifestacija bez obzira na vremenske prilike.

„Program traje tri nedelje i za to vreme će biti održavane razne manifestacije, a prvi put ćemo, po uzoru na evropske gradove, postaviti šator koji će brojne tezge zaštititi od vremenskih prilika“, kaže Pavličić.

U tom periodu planiran je i poseban program za decu, budući da će učenici biti na raspustu, a za njih grad priprema nastupe mladih muzičara, plesača i dečje predstave. Plan je da tokom dve sedmice zanatlijama bude dozvoljeno da u centru pod šatorom izlažu i prodaju svoje proizvode. (miodrag@021.rs)

Komentari 105

  • dobroslava

    24.04.2012 19:39
    nastavak za gradonacelnika
    iza svoje dece i muza da nema problema u porodici sto i deca mogu to potvrditi.niko nije hteo da saslusa ni u centru za socijalni rad niti inspektor.ja kao roditelj poslacu decu sutra u skolu bez knjiga vec sam javila uciteljici.ako mi se deca nevrate kuci a centar socijalni odvede to se zove otmica dece moje bez ikakvog naloga suda ili policije.podnosim tuzbu za otmicu dece.dali prilici jednoj socijalnoj radnici iz tima da me pita dali bi volela da moj muz umre na operaciji koji ocekuje svaki dan poziv od doktora gluhovica i jos 2 operacije na srcu i bubrezima.i takava radnica da mi oduzme i vaspita i oduzima moju decu.molim vas za hitan razgovor kod vas.
  • dobroslava

    24.04.2012 19:26
    postovani gradonacelnice
    postovani gospodine gradonacelnice molimo da nam pomognete dana 17 04 2012godine predali smo pismo za vs pod hitno da nas pozovete na razgovor.centar za socijalni rad nam je oduzeo decu na silu ispred skole dana 26 03 2012godine bez saglasnosti majke i ocuha,optuzuju za nasilje u porodici sto nije istina izokrenuli prcu od dece.deca su pobegla dve devojcice 21 04 2012god.dosle kuci uplakane i istaumirane od desavanja u sigurnoj kuci vec dva dana socijalna radnica jelena jovovic i njen tim prte nam da ce oduzeti decu trajno a meni kao majki i mom muzu ocuhu dece nisu dali decje knjge da deca idu u skolu i nisu nam procitali razlog zasto nisu deca bezbedna sa ocuhom.zatim su nas poslali kod inspektora policije dragn jakovljevic a i mi smo sami hteli odvesti decu bas njemu da ih on preda socijanom i da pred nama i nasoj decom procita zasto nisu deca bezbedna kod nas u svojoj kuci gospodin jakovljevic inspektor razumeo nas sto su socijalne okrenuli pricu.deca i ja necemo iz nase kuce nigde.ja iza svega stjim iz svoje dece
  • Dimitrije

    13.12.2011 08:17
    NOVOSAĐANKA - OPUŠTENO
    Ako niste pristalica DS-a onda ste, garant, nekog od satelita iz koalicije.
    Prozirni ste, bez obzira ciji ste pristalica!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti