Snima se lutkarska serija sa ekološkim hepiendom

Poznati i višestruko nagrađivani novosadski reditelj Miroslav Jović počeo je rad na snimanju lutkarske serije pod nazivom "Pumpa u Malom ritu".

Poznati i višestruko nagrađivani novosadski reditelj Miroslav Jović počeo je rad na snimanju lutkarske serije pod nazivom "Pumpa u Malom ritu".

Jović je napisao scenario i okupio tim koji bi trebalo da snimi 24 desetominutne epizode. - Radi se o lutkarsko-ekološkom serijalu. Svaka epizoda ima edukativnu notu jer želimo da pokažemo da je važno brinuti o prirodi i okruženju, a sve to prenosimo na zabavan način - kaže Jović za 021.

On navodi da se odlučio da se okrene deci kada je uvideo da se njegovi ekološki filmovi sviđaju i najmlađoj publici. - Primetno je da na televiziji dečijeg programa skoro da uopšte nema, a kada ga ima bolje da ga nema. Zato sam seo i napisao lutkarski scenario za decu jer je lutkarstvo moja osnovna delatnost. Pričam o stvarima o kojima se ćuti, a to je ekologija. Radim tehnikom koja je davno zaboravljena, a to su lutke. I na kraju radim za publiku koja je najbitnija i uskraćena za smislen televizijski program pošto u zanimljiv tv program ne računam japanske samuraje koji se tuku po ceo dan - priča ovaj novosadski reditelj.

Glavni lik u seriji je Brka, vlasnik benzinske pumpe i automehaničar, ali je i propali kuvar koji sve probleme rešava na kulinarsko-automehaničarski način. Napustio je život u gradu zbog ljudi koji zagađuju okolinu i truju mentalno zdravlje. Pomažu mu mačak hipohondar, pauk - bivši specijalac i dva pacova, lopova i probisveta koje Brka mora da trpi jer su mu jednom spasili život. U serijalu se pojavljuju i pingvin koji pati od hroničnog pregrevanja, ali i tvor kojeg muče izduvni gasovi. Svaka priča vodi ka ekološkom hepiendu.

Vajar i kreator lutaka je Roko Radovniković koji je ranije pravio satirične lutke za serijal "Nikad izvini". Animatori su Petar Konkoj, Sanela Milošević i Marija Malbaša.

Za sada nije poznato na kojoj će televiziji mališani moći da uživaju u Brkinim dogodovštinama pošto se još razmatraju ponude nekoliko tv kuća. Jović je inače dobitnik više međunarodnih nagrada za ekološke i animirane filmove. (S. Krajnović)

  • Gaga

    08.12.2011 19:44
    u iscekivanju
    Svaka cast.Samo napred.
    Jedva cekam da pogledam serijal,jer mi vec sada deluje interesantno.
  • mama

    08.12.2011 09:23
    Super, radujemo se

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti