Novi pokrajinski budžet će biti manji

Skupština Vojvodine usvojila je večeras izveštaj pokrajinske vlade o izvršenju pokrajinskog budžeta u prvih devet meseci ove godine, prema kojem su u tom periodu ostvareni prihodi od 39,1 milijardu dinara, 63 odsto ukupno planiranog iznosa u pokrajinskoj kasi.
Skupština Vojvodine usvojila je večeras izveštaj pokrajinske vlade o izvršenju pokrajinskog budžeta u prvih devet meseci ove godine, prema kojem su u tom periodu ostvareni prihodi od 39,1 milijardu dinara, 63 odsto ukupno planiranog iznosa u pokrajinskoj kasi.

U isto vreme rashodi su iznosili 34,1 milijardu dinara, ili 55 odsto od plana, istakao je pokrajinski sekretar za finansije Jovica Đukić i objasnio da je ta razlika od oko pet milijardi dinara rezultat neusklađenog priliva i odliva sredstava jer, kako je kazao, ne može se trošiti bez odgovarajuće dokumentacije koju korisnici budžeta treba da podnesu. Taj ostatak, koji je na bankovnim računima, biće maksimalno realizovan do kraja godine, što je uobičajeno, rekao je Đukić i naglasio da je pokrajinski budžet ostvarivan s najvećom transparentnošću i u skladu sa propisima.

On je podsetio da je iz Republike je u vojvođanski budžet, od početka ove godine do sada preneto tri milijarde dinara za finansiranje obaveza posredstvom pokrajinskog Fonda za kapitalna ulaganja. Istakavši da se očekuje da do kraja godine stigne još novca za te namene, Đukić je rekao da će ta sredstva biti iskorišćena tako da se što više dugova izmiri građevinskim firmama angažovanim na izvođenju radova u pokrajini.

Kredit od 2,3 milijarde dinara za namirivanje dugovanja građevinskoj operativi podignut je zajedno sa republikom kako bi ta dugovanja što pre bila izmirena, rekao je Đukić i objasnio da će 40 odsto tog kredita otplatiti republika a ostalo pokrajina i lokalne samouprave u Vojvodini.

Đukić je napomenuo da će novi pokrajinski budžet biti "maksimalno realan" u ovim ekonomskim uslovima i nešto manji od ovogodišnjeg, koji je iznosio 61,8 milijardi dinara.

Poslanici su usvojili i Regionalni prostorni plan Vojvodine. Prostorni plan je jedan od najvažnijih strateških dokumenata, koji bi trebalo da doprinese intenzivnom razvoju pokrajine do 2020. godine, kao i zaštiti, uređenju, korišćenju i izgradnji celokupnog prostora Vojvodine. Prethodni prostorni plan Vojvodine bio je donet 1978. godine.

  • dvk

    08.12.2011 19:33
    Vojvodina Republika
    Vojvodina Republika pa da mi sami delimo svoje pare a ne da nas Beograd vecito krade uzmu sto pa vrate 10. Sramota
  • Milan II

    08.12.2011 15:34
    NAŠI BEOGRADJANI
    Nisu debili u Veću nego beogradski dupeuvlakači i čuvari sopstvenih foteljica. Takvo pokrajinsko Izvršno Veće, koje će aminovati sve što Beograd kaže, nam ne treba !!!
  • TT

    08.12.2011 08:04
    hm
    ako sam dobro shvatio, mi ćemo da vratimo 60% kredita da bismo namirili NJIHOVE obaveze koje nam nisu pristigle??? čekajte bre jel moguće da su u izvršnom veću sve debil do debila?
    Alo ljudi!!! MI VAS PLAĆAMO da štitite NAŠE interese, ne interese centrale partije u beogradu!!!
    Gde su 8 milijardi? Dogovorili ste se i opet nijedan dinar nije uplaćen a prošao rok.
    Gde su 67 milijardi po Ustavu od 2006?
    TO ja hoću od pokrajinske administracije,TO joj je posao,u suprotnom nam ne treba, slobodno je raspustite. Slobodno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti