Saobraćajci pišu kazne uprkos štrajku

Iako je štrajkački odbor novosadske policije objavio kako im se u štrajku priključila saobraćajna policija, koja bi do daljeg trebalo da interveniše samo prilikom udesa, kontrola saobraćaja nije prestala.
Iako je štrajkački odbor novosadske policije objavio kako im se u štrajku priključila saobraćajna policija, koja bi do daljeg trebalo da interveniše samo prilikom udesa, kontrola saobraćaja nije prestala.

"Saobraćajna policija ne radi kontrolu i regulisanje, nego samo uviđaje saobraćajnih nezgoda", rekao je prošle nedelje predstavnik štrajkača Aleksandar Gavrilović.

Ipak, u Novom Sadu je na ulicama dovoljno saobraćajaca koji uprkos štrajku nadgledaju ponašanje vozača i pešaka. Jedna od slušateljki Radija 021 kaže da će morati da plati kaznu od 5.000 dinara, jer je kod Bazara, mimo pešačkog prelaza, prešla put. Ona ne spori da je napravila grešku, ali smatra da je sramota što policija na ovaj način kažnjava građane, u uslovima kada ne izdaje dokumenta, odbija registraciju vozila i ne reaguje na sitne krađe.

U policiji su nam nedavno rekli da mnoge poslove obavljaju smanjenim intenzitetom, pa tako na samo nekoliko dana pre dočeka Nove godine, skoro niko nije priveden zbog nelegalne prodaje ili upotrebe pirotehničkih sredstava, niti su ikome zaplenjene petarde. (Dejan Stojičić)

  • Peca

    29.12.2011 07:08
    ivicu u maricu, maricu u tamnicu!
    gotovo
  • 29.12.2011 06:15
    Haos!

    Da li im iko išta može?

    Ne može.
  • Teca

    29.12.2011 03:22
    Klepanje
    Nigde u svetu se ne kontrolise saobracaj kao kod nas. cak ni u bivsim republikama.Zaustavljaju vas samo u slucaju da napravite neki prekrsaj.Kod nas gde god stignu.Silazite sa Duge skrecete desno kad tamo panduri napravili kamp i kontrola saobracaja.Krivina ,raskrsnica,semafor nista to ne smeta. a u sustini oni jedini ugrozavaju ostale ucesnike u saobracaju.Treba im ako se moze povecati plate ali zabraniti im te njihove akcije maltretiranja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti