Dević od grada traži 5,6 milijardi odštete

Biznismen Ilija Dević, koji je sagradio novu autobusku stanicu pre pet godina tužio je grad Novi Sad i kao naknadu štete traži 5 milijardi i 600 miliona dinara.

Biznismen Ilija Dević, koji je sagradio novu autobusku stanicu pre pet godina tužio je grad Novi Sad i kao naknadu štete traži 5 milijardi i 600 miliona dinara.

Kako piše Dnevnik, rešenje o tužbi donela je 16. decembra sudija Višeg suda Nataša Dačić, a gradsko javno pravobranilaštvo ima rok da na nju odgovori do 21. januara. Ukoliko u roku grad ne dostavi odgovor na tužbu, sud donosi presudu kojom se usvaja tužbeni zahtev. Grad je ranije tužila i ATP "Vojvodina" jer je od 1. marta 2007. godine do 1. decembra 2011. godine izgubila dobit od poslovanja autobuske stanice u iznosu od 1,3 milijarde dinara.

Ugovor između ATP "Vojvodina" i grada potpisali su 2006. godine Dević i tadašnja gradonačelnica Maja Gojković. U ugovoru stoji da će se obezbeđivanjem nove međumesne autobuske stanice stvoriti uslovi za izmeštanje prigradskog terminala sa Riblje pijace na lokaciju sadašnje Međumesne autobuske stanice, kao i uslovi za njeno izmeštanje na novu lokaciju, u skladu sa Generalnim planom grada do 2021. godine. Gojkovićeva je ranije izjavila da je Grad u potpunosti ispunio obaveze prema ATP "Vojvodina", te da ugovorom nije predviđeno zatvaranje sadašnje autobuske stanice.

U gradnju autobuske stanice Ilija Dević uložio je 30 miliona evra, ali na nju saobraćaj nikada nije premešten.

  • jasim

    30.12.2011 02:30
    za Jo
    jo ti si stvarno debos
  • Божа

    29.12.2011 11:27
    Треба бити болесно амбициозан и безобразан па саградити нову аутобуску станицу а парелелно радити на укидању старе...
  • Mislilac

    29.12.2011 09:50
    Pitam se
    Ne znam kakav je Dević, ali je najžalosnije što su ljudi ostali bez posla i što je propala jaka firma.Drugo,ugovorčić ili ugovor svejedno,ako je potpisan a tadašnja gradonačelnica,koliko znam, bila na otvaranju sa oragnizovanim vatrometom,ne razumem zašto stanica nije nastavila sa radom.Najžalosnije,bolje je ovako da propada nego nego da radi.I glavno, znate li koliko sadašnja stanica zarađuje godišnje od plaćanja ulaska svakog autobusa na stanicu?Kad saznate sumu,biće jasno da nekom nije odgovaralo da ostane bez te zarade!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti