Više od 5.000 malih deponija

U Novom Sadu je tokom prošle godine evidentirano 5,5 hiljada manjih deponija.
U Novom Sadu je tokom prošle godine evidentirano 5,5 hiljada manjih deponija. Prema rečima glavnog komunalnog inspektora, Srđana Jakovljeva, u pitanju su male deponije u blizini kontejnera.

"Imali smo i situacije gde građani ostavljaju svoje kućno smeće na mestima gde su nekada bili kontejneri ili na mestima gde su smatrali da će "Ćistoća" u svom redovnom radu to pokupiti", objašnjava Jakovljev.

On ističe da je inspekcija ove godine kontrolisala centar grada jer osoblje ugostiteljskih objekata odlaže smeće na ulici.

"Mi smo u proteklih par nedelja u noćnim časovima napravili kontrolu, evidentirali prekršioce, ali nam je veći cilj bio da u razgovoru sa vlasnicima ugostiteljskih objekata upozorimo da ne mogu više to da rade. Isti je slučaj i sa prodavnicama na toj teritoriji", navodi Jakovljev.

Mandatne kazne za pravljenje mini deponija iznose od 2,5 do 10 hiljada dinara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.