Drastično snižene cene zakupa lokala

Zbog znatnog smanjenja broja zakupaca, JP "Poslovni prostor" odlučio je da od ove godine početnu cenu zakupa snizi za čak 30 odsto.

Zbog znatnog smanjenja broja zakupaca, JP "Poslovni prostor" odlučio je da od ove godine početnu cenu zakupa snizi za čak 30 odsto.

Do ovog poteza se došlo jer je sve manji broj novosadskih privatnika koji mogu da plaćaju zakup tom javnom preduzeću, piše Blic. Potreba za predloženim izmenama usledila je jer je u prethodnom periodu znatno smanjena potražnja za poslovnim prostorom kojim upravlja preduzeće zbog visokih iznosa zakupnina u odnosu na zakupnine poslovnih prostora od privatnih vlasnika.

Ovo konkretno znači da su pojefitinile i cene pojedinih poslovnih prostora u centru grada. Između ostalog, kvadratni metar lokala u Dunavskoj ulici košta 447 dinara, u Tržnom centru "Lupus" u Zmaj Jovinoj je 256 dinara, a u podzemnom prolazu koji je potpuno napušten, cena kvadrata sada iznosi 450 dinara.
Kako bi zaustavili negativan trend, u Poslovnom prostoru su odlučili i da daju dodatne olakšice trenutnim zakupcima, tako da će svi zakupci koji redovno i u roku izmiruju obaveze dobiti pravo na popust od 40 odsto.

  • kakve

    10.01.2012 01:10
    Kakve veze imaju komentari o porezima sa zakupom lokala koje izdaje Poslovni Prostor, molim vas prosvetlite me, mrzovi mrzotrzovi mrzitelja svega što se kreće, a naročito onoga što niste vi (pre podne, a popodne mrzite i sebe).
  • sale novosadjanin

    09.01.2012 19:22
    da dodam,
    ne tako davno,isti taj poslovni prostor izdao je mojoj firmi neke napustene objekte po ceni od oko 1.3 e/m2.kada smo ga priveli nameni i totalno preuredili,za dve godine su nam digli zakup na 6 e/m2.
    predlazem da svi koji imaju firme,a to mogu,da iste zatvore.
    na taj nacin ce se stvoriti kriticna masa nezaposlenih i nezadovoljnih.
    to je jedini nacin da se ovde nesto promeni!
    ps-nikako ne treba zaboraviti lesinare ove drzave-banke !
    one su stimulator svega loseg !!!!!!
  • 09.01.2012 19:15
    Meni je danas stiglo sudsko rešenje (mada ranije nisam obaveštavan niti pozivan na rasprave) da su presudili da sam dužan da platim grejanje iz januara 2008. godine, sa sve kamatama, sudskim izvršiteljem, troškovima suda i advokatske kancelarije........
    Radnju sam odjavio u maju 2008.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti