Da bi uzeli odštetu i sami sebe "izujedaju"

Protiv JKP "Čistoća" trenutno se vode 173 sudska spora, u kojima Novosađani od tog preduzeća traže skoro 60 miliona dinara.

Protiv JKP "Čistoća" trenutno se vode 173 sudska spora, u kojima Novosađani od tog preduzeća traže skoro 60 miliona dinara.

Najveći broj tužbi je zbog napada i ujeda pasa lutalica, usled kojih ovo javno preduzeće građanima isplaćuje odštetu od oko 100.000 dinara. S obzirom na to da se ovi postupci na sudu lako dobijaju jer je generalno teško dokazati koji ih je pas i gde napao, Novosađani sve češće zloupotrebljavaju takve situacije kako bi uzeli novac.

- Mada se trudimo da maksimalno proverimo na koji način je došlo do napada na sugrađane i tražimo od suda dodatna veštačenja, još se nije dogodilo da smo neki spor dobili - kažu za Blic u "Čistoći", napominjući da svake godine ogromna količina novca odlazi upravo na odštete Novosađanima.
Broj tužbi zbog napada lutalica raste u proseku godišnje za 30 odsto.

Međutim, sve su učestalije zloupotrebe kojima pojedini Novosađani naplaćuju odštetu. Tako se povrede slične ugrizima nanose šestarima, iglama, pa i bodljikavom žicom. Presedan je ideja grupe klinaca s Klise, koji su se međusobno grizli psećom vilicom koju su skinuli sa uginulog psa.

  • 10.01.2012 06:48
    a da to Cistocanijepocela da izmislja oko samopovredjivanja dane bi platila odstetu

    svaki gradjanin koji je ujeden ili izujedan od psa lutalice

    ode prvo kod doktora na pregled,dobije inekciju...
    a da bi se pokrenula tuzba,mora se uz tuzbu priloziti i lekarsko uverenje od lekara da je dotcina izujedana osoba od strane psa lutalice/ca povredjena.....

    Ipak tu nesto ne stima, po svemusudeci to je Cistoca ili Gradska uprava koja ne vodi racuna o Novome Sadu i njegovim gradjanima




  • Dr

    09.01.2012 23:40
    kragne, kereće vilice...
    jel to nek otkrio toplu vodu ccc
  • 09.01.2012 23:23
    @Vozač
    Kolateralna šteta će biti vozač, a ne kuče. Em neko može da nastrada, em će njegovu sliku i podatke objaviti kao da je manijak, proglasiće ga izopačenim keroubicom i još će pozivati na linč. Takve komentare svakodnevno čitam, plašim se da će jednom neko stvarno uraditi tako nešto.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti