Grad odbija dijalog sa Društvenim centrom

Gradske vlasti ignorišu pozive na dijalog sa pripadnicima nevladinih organizacija iz nedavno iseljenog Društvenog centra u kasarni "Arčibald Rajs", kaže za Radio 021 aktivistkinja Branka Miličić.
Gradske vlasti ignorišu pozive na dijalog sa pripadnicima nevladinih organizacija iz nedavno iseljenog Društvenog centra u kasarni "Arčibald Rajs", kaže za Radio 021 aktivistkinja Branka Miličić.

Prema njenim rečima, još uvek nisu dobili odgovor od gradonačelnika Igora Pavličića na poziv o pokretanju priče o nezavidnom položaju mladih koji žele da doprinesu zajednici, i to žele da urade korišćenjem prostora koji zbog državne nebrige propadaju.

"Mi smo dopise svim gradskim institucijama poslali još pre Nove godine, od čega dva pisma gradonačelniku. Od svih njih, jedino nam je odgovorio predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović, dok gradonačelnikov odgovor još uvek čekamo", navodi Miličićeva.

Prema njenim rečima, aktivisti nijednog trenutka nisu želeli da upadaju i otimaju nečiju imovinu, već je primarni cilj bio da skrenu pažnju na problem koji imaju. Miličićeva kaže da zauzimanja drugih napuštenih objekta za sad nisu u planu, ali će aktivisti Inicijative za Društveni centar nastaviti da popisuju objekte o kojima niko ne vodi računa. "Naravno da ćemo da nastavimo da mapiramo sve napuštene društvene prostore, jer sa jedne strane oni propadaju zbog državne nebrige - a sa druge imate mlade koji žele da doprinesu kulturnoj i humanitarnoj ponudi ovog grada. Za sada samo popisujemo, strategija se pravi, a delovanje nastavljamo u uslovima u kojima smo sad", kaže ova aktivistkinja.

Podsetimo, vojne i policijske snage su u petak isterale aktiviste koji su tri nedelje radili u ovoj novosadskoj kasarni, nakon čega je na ulaz, pored znaka da je u pitanju vojni objekat stavljeno i limeno ojačanje kapije. (M.S. - miodrag@021.rs)

  • Ljuska bez kikirikija

    17.01.2012 20:40
    Ajte vi u Lipov gaj pa otimajte
    mozda vam liga plati zakup potpomognuti spo
  • Jao Jao Devojke

    17.01.2012 12:51
    @ Haha hihi hoho
    Ovde ima jako puno aktivista, ali najmanje tih o kojima pričate. A ja nisam aktivista nego ste me smorili svojim jednoumljem. Sve što vam odgovara trpate u neku priču koji ni pas s maslom ne bi progutao.
  • 17.01.2012 09:37
    maja
    Ja samo da kazem da postoji prostor za mlade tj. njihove organizacije. Radi se o bivsem Saricevom objektu i nalazi se u Sremskoj Kamenici i sluzi bas nama mladima!! Licno sam tamo bila 2 dana (moze i da se prespava) na projektu vrsnjacke edukacije i super je!!! Super! Mislim da je to otvorio Pokrajinski sekretarijat za omladinu zajedno sa SKC-om...tako nesto. Eto. Htedoh samo da kazem da nije tacno da nema nista za mlade, samo se treba malo raspitati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti