Od osiguranja dobio 185 dinara naknade

Osmogodišnji Vuk Macanović, učenik drugog razreda Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj" slomio je dva prednja zuba, a kao troškove od DDOR osiguranja, kod kog je osiguran preko škole, dobio je samo 185 dinara.      
Osmogodišnji Vuk Macanović, učenik drugog razreda Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj" slomio je dva prednja zuba, a kao troškove od DDOR osiguranja, kod kog je osiguran preko škole, dobio je samo 185 dinara.

Otac deteta Gordan Macanović kaže za Radio 021 da su on i njegova žena prikupili svu potrebnu dokumentaciju kako bi dobili odšetu, ali im nije jasno zbog čega je taj iznosi tako mali. "Da su napisali da uopšte neće isplatiti štetu još bih i shvatio, ali taj iznos od 185 dinara stvarno ne razumem. Moja žena je više potrošila novca na prikpljanju svih potrebnih papira, i na prevoz kako bi sve to predala u DDOR, nego što smo dobili od njih", rekao je on.

Danijela Banda iz DDOR-a kaže za Radio 021 da osiguranje učenika preko škole pokriva rizike smrti, invaliditeta, dnevne naknade i troškove lečenja. Prema njenim rečima, prelom zuba ne spada ni u jednu od ovih kategorija. "Polisom je pokriven samo gubitak stalnih zuba, ali ne i prelom. Naknada od 185 dinara koju je dečak dobio zapravo je reč o visini osigurane sume za odsustvo učenika iz škole po danu. Sudeći prema dokumentaciji koja je dostavljena DDOR-u o ovom predmetu, dečak Vuk Macanović prema intervenciji stomataloga izostaoje samo jedan dan iz škole, i samim tim taj jedan dan mu je i finansijski nadoknađen", rekla je ona.

Svaki učenik godišnje plaća 380 dinara za osiguranje preko škole, a kako se vidi iz ovog primera roditelji nisu uvek upozanti sa tim šta sve osiguranje pokriva. Sve osnovne škole u Novom Sadu osigurane su preko DDOR-a, ali  nije obavezno, već svaka škola može sama da izabere svoju osiguravjuću kuću, rekao namje  predsednik Aktiva direktora osnovnih škola Svetozar Kozarov.

"Mi smo osigurani kod DDOR-a iz moralne obaveze prema njima, jer su oni svih prethodnih godina pokrivali neka fiktivna osiguranja za naše škole. U suštini, svaka škola može da bira preko koje kuće želi da se osigura", kazao je on.

Za ovu školsku godinu učenici osnovnih škola platili su  za osiguranje 80 dinara, dok je ostatak novca obezbedio grad.

  • tijanasekulic

    25.08.2013 09:29
    od osiguranja nismo dobili ni dinara
    u martu mesecu je moju decu napao rotvajler i izdavio ih za ruke jer su rukama branili lice,predali smo dokumetaciju za osiguranje,zvali nas na vestacenje i utvrdili da to nije trajni invaliditet i odbili ne gledajuci traume koje su deca imala.Jer to dunav osiguranje ne prihvata.
  • rade

    17.01.2013 15:35
    pljacka koju tolerise drzava
    U samom naaslovu je jasno receno o cemu se radi.Tako je to u zemlji Srbiji gde nas 20 godina lopine vataju na patriotizam dok oni rade!
  • Goran

    04.11.2011 09:37
    Uzimaju a nedaju
    Da li je neko pokušao da angažuje advokata i preko suda naplati odštetu za svoje dete,možda može nešto više da se uradi.Inače oni su poznati po tome da hoće uzeti parre a kad treba da isplate kao da im vadiš zdrav zub.Ako od svega ovog nema ništa najbolje je za roditelje da više neuplaćuju lopovima osig.,nevidim razlog zašto bi im punili džepove,ja sigurno više neću biti njihova ovca za šišanje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti