Nova zgrada gradskog Arhiva

Nova zgrada Arhiva grada mogla bi biti izgrađena sledeće godine.
Nova zgrada Arhiva grada mogla bi biti izgrađena sledeće godine.

Arhiv će biti na Podbari, na uglu ulica Marka Miljanova i Filipa Višnjića, gde je bila fabrika "Kulpin", a istorijska građa će se čuvati na prostoru od 5.000 metara kvadratnih.

Ove godine trebalo bi da bude urađena projektna dokumentacija, najavio je član Gradskog veća zadužen za kulturu Andrej Bursać, a u Gradu se nadaju da će biti dovoljno sredstava da 2011. zgrada bude završena.

  • neko iz mase

    14.03.2010 11:54
    Vec 20 godina se pravi nova zgrada Arhiva. Verovatno ce jos 20 proci pre nego sto stvarno se uradi nesto po tom pitanju. Kompetentan sam da pricam o ovome jer sam radnik bas tog Arhiva i znam u kakavim uslovima radi. U jadnim uslovima. Nije samo zgrada problem. Problem je i nestrucno rukovodstvo koje vode samo licni interesi a najmanje interesi Arhiva. Mnogo bi se o tome moglo pricati ali sto bi rekao jedan moj rukovodioc NE TALASAJ PREVISE
  • Gajo

    11.03.2010 23:17
    Jokiću vrati se!
    Signifikantno je kako se lik i delo Andreja Bursaća pojavljuju u poslednje vreme u medijima. Do sada ga nije bilo nigde. A i vest koja kaže da bi zgrada "mogla" biti podignuta i da "bi trebalo" da bude urađena projektna dokumentacija najbolje govori o "neverovatnim" podvizima ovog ključnog poslenika u kulturi Novog Sada. Moglo bi, trebalo bi... Mislio sam da ovo nikada neću reći, ali njegov prethodnik je bar bio vidljiv i dostupan, a i trudio se u okviru svojih mogućnosti. Takođe, pouzdano znam da A. Bursać uzima uredno i svoju platu na Akademiji umetnosti, a ne održava nastavu. Što bi se reklo - duplo golo! To što DS ne crveni zbog ove bezlične individue samo govori o ovoj stranci (kojoj je do stvarne kulturne politike u Novom Sadu stalo kao do lanjskog snega), i koja se polako ali sigurno pretvara u SPS dvedesetih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti