Zbog snega otežan saobraćaj

Sneg koji je noćas padao uglavnom se topi pa je saobraćaj delimično otežan, a kolovozi su vlažni i klizavi.    
Iako su svi veći kolovozi očišćeni od snega koji je noćas napadao, saobraćaj se i dalje odvija otežano, a kolovozi su vlažni i klizavi.

Prema rečima portparolke JKP "Puta" Jelene Stojsavljević, radnici ovog preduzeća su noćas solili puteve. "Podaci sa terena pokazuju da su sve saobraćajnice prvog prioriteta očišćene i svuda je prohodno. Saobraćaj se na nekim deonicama, naročito na sremskoj strani kreće sporije zato što je tamo napadalo više snega. Međutim, temperature su oko nule, i sneg je već počeo da se topi", objašnjava ona za Radio 021.

Stojsavljevićeva dodaje da je trenutno na terenu 16 vozila i 30 radnika JKP "Puta", i da za sada ne postoji namera da se poveća njihov broj.

Čiste se i Liman i Novo naselje

Ekipe zimske službe Čistoće su na ulicama i čiste centar, ali radnici i mašine od jutros rade i na Limanu i Novom naselju, kaže za Radio 021 Željko Božić iz zimske službe ovog preduzeća.

"Mi smo na Liman poslali jednu mašinu koja će čistiti trotoare na Bulevaru cara Lazara, u Narodnog fronta, Balzakovoj i Šekspirovoj. Jedna mašina čisti ulice na Novom naselju. Tamo imamo 19, na Limanima osam, a u centru ima oko 60 radnika", kaže Božić.

Kašnjenja autobusa GSP-a

Ovoga jutra zbog neočišćenog snega ima i kašnjenja u polascima gradskog saobraćajnog preduzeća, potvrdio nam je dispečer iz Gradskog saobraćajnog.

"Saobraćaj je dosta usporen. Na putevima se trenutno nalazi 215 vozila GSP-a koja ne saobraćaju za Luk i Grabovo. Ima dosta kašnjenja jer putevi nisu očišćeni dovoljno", ističe dispečer.

Saobraćaj u gradu dodatno usporava i to što pojedini semafori nisu radili, kao na Bulevaru Mihajla Pupina.

Zabrana za šlepere preko Iriškog venca

Saobraćaj se odvija otežano i celoj Vojvodini, a preko Iriškog venca zabranjen je saobraćaj teretnim vozilima, kaže za naš radio Jovan Đakovački iz zimske službe Vojvodina puta.

"U Vojvodini se saobraćaj odvija otežano, osim u severnoj Bačkoj. Na kolovozu u Sremu sneg je debljine deset, a u južnoj Bačkoj do pet centimetara. Od noćas saobraćaj je zabranjen za šlepere na Iriškom vencu. U ostalim oblastima, kolovozi su vlažni i intervencije su u toku", navodi Đakovački.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti