Potrošačke komisije u javnim preduzećima

Novosadska javna preduzeća uskoro će formirati zajedničke komisije u svojim upravnim odborima sa predstavnicima udruženja za zaštitu potrošača.
Novosadska javna preduzeća uskoro će formirati zajedničke komisije u svojim upravnim odborima sa predstavnicima udruženja za zaštitu potrošača.

Premda je Zakonom o zaštiti potrošača predviđeno da predstavnici ovih udruženja uzmu veću ulogu u kontroli rada javnih preduzeća, u Novom Sadu ni posle tri godine to nije omogućeno. Kako piše Blic, prvi korak načinjen je na prošlonedeljnom sastanku predstavnika sindikata i potrošača sa gradonačelnikom Igorom Pavličićem, a sada je dogovoreno formiranje mešovitih komisija.

One će zajednički razmatrati sve prigovore koje građani upućuju na račun nekom javnom preduzeću, bilo to o ceni usluga, načinu rada ili organizaciji firme. Prema njihovim rečima, saveti potrošača neće biti nemušti nalik sadašnjim kol-centrima ovih preduzeća, već će raditi na tome da se ukazane greške ispravljaju.

  • dada

    16.02.2012 10:13
    Nastavak
    Ministarka fotelja verovatno ne zahteva bodove, dovoljna je izuzetna pozicioniranost u guzi svoga Kim Il njega.

    Naravo, ovo su samo moje pretpostavke, pa pitam: da li je zastupljena prva (guza) ili druga (bod) varijanta. Molim upućene da me edukuju...
  • dada

    16.02.2012 09:55
    Molba upućenim
    Uvek sam se pitao/la kako se napreduje u tim politikantskim partijama?
    Da l’ je merilo pozicioniranost u guzi Kim Il svoga, gde je inače toplo, sigurno, i gde se svi osećaju važni, jaki i moćni. Pa ko je dublje ili duže...
    Ili tu ima nekih kriterijuma. Neka bodovna lista, pa se prema broju osvojenih bodova – strahovitio napreduje?
    Npr:
    Kuvanje kafe na sastanku kružoka – 3 boda.
    Dizanje ruke za nešto (nema veze šta, bitno je da je Kim Il tako tražio!) – 5 bodova.
    Prisutnost organizovanom partijskom skupu u lokalu 5 bodova, u mestima do 100 km – 7 bodova i preko 100 km – 10 bodova. Bonus 3 boda za mlataranje transparentom ili zastavom partijskom. Zastave drugih vidova i rodova (crkvene, stranodržavne i stranopartijske) – 2 boda, dok se Republičke ne računaju.
    Organizovanje predizbornog partijskog skupa u mestu 50 bodova.
    Organizovanje posete partijskom skupu van svog mesta (prevoz, sendviči, osvežavajući i ini napici...) 25 bodova.
    Lepljenje plakata sa likom svoga Kil im vođe – 9 bodova.
    Lepljenje plakata sa likom glavnog Kil im vođe – 15 bodova. Bonus 10 bodova ako se plakati lepe na sedište stranke suparničke (neprincipijelno koalicione – ma šta to značilo!).
    Zapišavanje i cepanje suparničkih plakata - 10 bodova.
    Celih 20 bodova za bezbolno ubeđivanje pripadnika suparničke stranke (pa ma sutra bila i koaliciona!) u štetnost njihovih pogrešnih ubeđenja, pošto je samo vaš Kim Il pametan. Bezbolno se ubeđuje strogo „be’zbol“ palicama!
    I tako redom, dok se ne skupi potreban broj bodova za:
    Mesto u nekom od JKP 100 do 150 bodova, zavisno od plate u JKP, a 600 bodova za mesto na koje se ne mora dolaziti (čak ni po platu – ona sama dođe!).
    Upravni odbori 200 do 300 bodova, zavisno od pripadajuće naknade u UO (nije svejedno!).
    Direktor fonda, agencije, kao i članstvo u kojekakvim komisijama 150 do 300 bodova.
    Direktor JKP 300 do 400 (ni ovde nije svejedno!).
    Odborničko mesto 500 bodova.
    Poslaničko mesto u Pokrajini 800 bodova, a u Republici 1200 bodova.
    Ministarka fotelja verovatno ne zahteva bodove, dovoljna je izuzetna pozicioniranost u guzi svoga Kim Il njega.

    Naravo, ovo su samo moje pretpostavke, pa pitam: da li je zastupljena prva (guza) ili druga (bod) varijanta. Molim upućene da me edukuju...
  • dada

    16.02.2012 09:42
    Vojislave, crni sine!
    Vojislave, imenjače Kim Il Macana, pametnice jedna!
    Kako ste me samo provalili da pripadam DS? Ma svaka vam čast!
    Samo, napravili ste mi problem. Ja celo vreme ovde protiv DS (između ostalih!), a vi me sada ofiraste. Nije vam to ni lepo, ni pametno...
    I šta sad’, kada me šutnu iz ove stranke, oćete l’ me primiti kod vas?
    Odnosno, da li mi savetujete da raširim krilca i prelepršam kod vas na vreme? Oće l’ i mene pustiti Kim Il vaš, da se zavučem i ušuškam kod njega?
    I veoma važno, da li vaš Kim Il jede pasulj? Nemojte da posle bude svašta...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti