Znatno više obolelih od šuge

U proteklih mesec dana u Novom Sadu zabeleženo je 260 obolelih od šuge, što je za čak 60 odsto više nego u prethodnom mesecu.
U proteklih mesec dana u Novom Sadu zabeleženo je 260 obolelih od šuge, što je za čak 60 odsto više nego u prethodnom mesecu.

Svi prijavljeni slučajevi su registrovani kao pojedinačna oboljenja, bez utvrđene epidemiološke povezanosti, što pokazuje da postoji još slučajeva sa blažim simptomima koji ostaju nedijagnostikovani jer ne traže lekarsku pomoć.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje Vojvodine, u Novom Sadu je proteklog meseca zabeleženo 20 odsto više zaraznih bolesti, od kojih 90 odsto čine respiratorna oboljenja. U porastu su i zarazni prolivi, kao i polno prenosiva oboljenja poput hlamidije i hepatitisa, a zabeležena su i dva slučaja sifilisa.

Početkom februara registrovano je 30 obolelih od zaušaka, od kojih su dve osobe hospitalizovane.

  • pawlle

    15.02.2012 14:20
    moracu se danas okupati!!!!!!
  • Duchess of Shangay

    15.02.2012 13:05
    SUGA!
    Ne znam samo da li se klinci i dalje igraju iste po skolskom dvoristu...ili sam ja JAAAKO mator?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti