Još jedan protest taksista

Novi protest novosadskih taksista biće održan danas u 10 časova.
Novi protest novosadskih taksista biće održan danas u 10 časova.

Radoslav Krstić iz udruženja taksi "Vojvođani" kaže da pored toga što nisu ispunjeni stari zahtevi, ispit iz poznavanja grada je zakazan baš na dan kada su taksiti najavili protest.

"Zahtevi koji su upućeni lokalnoj samoupravi nisu ispunjeni. Sam ispit iz poznavanja grada za stare taksiste zakazan je za 16. mart, na sam dan protesta koji smo mi najavili pre tri nedelje. Mi smo uputili gradonačelniku i članu Gradskog veća zaduženom za saobraćaj, Siniši Bubnjeviću, jedno obaveštenje, i nismo dobili nikakav odgovor, niti su promenili datum", navodi Krstić.

Ovaj put bez autoprevoznika

Kolona od 500 taksista krenuće sa Železničke stanice i kretaće se Bulevarom oslobođenja, kroz centar i nazad na Železničku stanicu. Krstić ističe da se taksistima ovaj put neće pridružiti autoprevoznici.

Ukoliko niko od gradskih vlasti ne odgovori na zahteve, kolona će isti dan ponoviti vožnju, a protesti će se nastaviti i narednih dana.

I dalje traže smenu Bubnjevića

Taksisti su revoltirani radom gradske uprave za saobraćaj i traže smenu člana Gradskog veća zaduženog za saobraćaj, Siniše Bubnjevića, koga vide kao najodgovornijeg za situaciju u kojoj se nalaze.

Podsećamo, taksisti traže da ne moraju da polažu ispit o poznavanju grada, ukoliko se tom delatnošću bave duže od deset godina, kao i da se sa novosadskih ulica uklone divlji taksisti.

  • SALE

    16.03.2010 08:50
    I OPET
    treba im uvesti i obavezu da imaju GPS da ne vozikaju okolo musterije.
    sto se mene tice ja u 10 i 30 imam sastanak u centru grada.idem kolima i nepada mi na pamet da im omogucim da mi ogranice kretanje.
    sve su to pokrenuli oni koji hoce nekog
    ne-vojvodjanina na celu sekretara za saobracaj .
  • nena

    16.03.2010 07:56
    Bas ti sto taksiraju 10 i vise godina ne poznaju dovoljno ulice nasega grada, dogadja mi se da me taksista pita ili da ga podsetim gde se nalazi ulica gde treba da me odveze... ako je zakon da svi polazu plan grada ona SE MORA polagati,po tomkriterijumu i taksisti koji voze od 5 do 10 godina ne moraju polagati plan grada.Ako se ne mora polagati, onda neka Grad vrati sredstva za polaganje onim taksistima koji su polozili ispit.
    Isto tako sa ulica treba da budu uklonjeni taksisti koji ne placaju nikom nista,porez,i sve ostale dazbine sto je zakonom propisano, a sto se tice ocuvanje prividnog socijalnog mira, tu neka se drzava potrudi a ne da se stvara anarhija i bezakonje ili selektivna primena zakona
  • 16.03.2010 06:15
    Ne razumem
    Ako se neko bavi 10 godina nekim poslom , i jedini uslovi da se taj neko bavi tim poslom jeste da poznaje ulice grada ... pa mislim sta je onda tu problem da se polozi glupi ispit. Ej jedan ispit ... pazi bogati.
    Ma ja bi' sve to po kratkom ... i na svake 3 godina uveo rigorozna testiranja svih ljudi koji se bave javnim servisima ... od fizickih testova do psihoanalize.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti