Počinje Novosadsko proleće

Tradicionalna manifestacija Novosadsko proleće počinje danas u holu na prvom spratu Sportsko-poslovnog centra ''Vojvodina'' i trajaće do subote, 20. marta.
Tradicionalna manifestacija Novosadsko proleće počinje danas u holu na prvom spratu Sportsko-poslovnog centra ''Vojvodina'' i trajaće do subote, 20. marta.

Jelena Radojčić iz Pokreta gorana najavljuje da će ove godine biti priređene i izložbe meda i zdravstveno bezbedne hrane, suvenira, rukotvorina i starih zanata, kao i zaštićenih prirodnih dobara u Vojvodini. ''Osim ovih, silnih izložbi, Novosadsko proleće čine i brojni stručni, obrazovni, kulturni i dečiji sadržaji za posetioce svih uzrasta. Otvaranje je zakazano za danas u 11 časova, kada će nastupiti učenici Muzičke škole 'Isidor Bajić', Trio 'Against the silence', a biće pročitane i tri najlepše ekološke poruke koje su napisali učenici novosadskih osnovnih škola'', najavljuje Radojčićeva, naglašavajući da će posebna tema ovogodišnje manifestacije biti biodiverzitet.

''Budući da je ova godina od strane Ujedinjenih nacija proglašena godinom biodiverziteta, imaćemo brojna predavanja i interaktivne radionice, kojima ćemo doprineti popularisanju teme raznolikosti biološkog sveta, sa akcentom na zaštitu prirodnih dobara. Na tematskoj izložbi posetioci će moći da pogledaju postavke iz 16 nacionalnih parkova i zaštićenih dobara iz pokrajine'', dodaje Jelena Radojčić.

Tematski dani na Novosadskom proleću

Deca iz novosadskih škola će na Novosadskom proleću moći da učestvuju na ekološkim i kreativnim radionicama, a svaki dan će imati neku temu. Sreda je Dan cveća, pa će predškolci i osnovci praviti cvetne poklone za drage osobe i naučiti neke korisne stvari u vezi sa odgajanjem i aranžiranjem cveća. Četvrtak je Dan meda, a petak Dan zaštićenih prirodnih dobara. Novosadsko proleće se završava pred početak kalendarskog proleća, u subotu, 20. marta, u 15 časova. Svakodnevno će biti otvoreno za posetioce od 8 do 21 sat, uz besplatan ulaz.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti