Zapošljavanje rodbine i u pokrajinskoj vlasti

Predstavnici aktuelne vlasti na pokrajinskom nivou nisu imuni na nepotizam i zapošljavaju rođake i supružnike u svoje službe. Sestrić predsednika Skupštine Vojvodine, Šandora Egerešija, zaposlen je kao njegov lični vozač, saznaje Radio 021.

Predstavnici aktuelne vlasti na pokrajinskom nivou nisu imuni na nepotizam i zapošljavaju rođake i supružnike u svoje službe.

Sestrić predsednika Skupštine Vojvodine, Šandora Egerešija, zaposlen je kao njegov lični vozač, saznaje Radio 021.Prema Egerešijevim rečima, on u činjenici da je zaposlio svog sestrića, Žolta Bradu, ne vidi nepotizam.

"Tačno je da sam zaposlio Žolta. Ja se bavim politikom i na jednom odgovornom mestu kao što je vozač, moram da imam osobu od poverenja. Ja u tome ne vidim nepotizam, ako je to što ste želeli da pitate", kaže Egereši za naš radio.

On priznaje da je svog sestrića zaposlio po rodbinskom odnosu, a napominje da osim njega nije nikog zaposlio po tim kriterijumima, kao da je zapošljavanje "preko veze" normalna stvar.

"Možete proveriti, osim Žolta, nikog nisam zaposlio po takozvanim rodbinskim osnovama", istakao je Egereši.

Prema saznanjima Radija 021, direktorka Fonda za razvoj Vojvodine, Snežana Repac, zaposlila je tom preduzeću svog brata, takođe kao vozača. Odgovor od gospođe Repac nismo uspeli da dobijemo, a kada smo je pozvali, odbila je da da telefonsku izjavu za naš radio.

"To što sam vam se javila na telefon, ne znači da želim da odgovara na novinarska pitanja. Molim vas, obratite se pismeno", odbrusila je bivša direktorka “Gradskog zelenila”, a odgovor na pitanje koje smo joj poslali još uvek čekamo.

Supruga pokrajinskog sekretara za finansije, Ljiljana Đukić, nalazi se u izvršnom odboru Razvojne banke Vojvodine, nekadašnje "Metals banke", kojom upravlja vojvođanska Vlada. U ovoj banci su još u januaru rekli da je istina da supruga Jovice Đukića nije na tu poziciju došla putem konkursa, već preko sugestije vojvođanske Vlade gde sedi njen suprug. I pored očiglednog nepotizma, tvrde da je sve urađeno po zakonu, jer je Narodna banka Srbije dala saglasnost na sva imenovanja članova rukovodstva.

Podsetimo i da je jedna od kandidatkinja za mesto novog direktora "Gradskog zelenila" Ana Ferko, inače članica Demokratske stranke i tetka direktora "Parking servisa", Ivana Ferka.

  • Shomy

    27.12.2010 18:29
    zuti zohari
    Pa zuti zohari su svuda oko nas a deratizacija ne radi svoj posao, valjda zato sto su i oni dobili posao od zutih zohara. Ali neka, blize se izbori, imamo mi ddt za njih.
  • upotreba rikverc memorije

    18.03.2010 10:11
    Znaci,predsednik Vojvodine Sandor Egeresi je iz kruga vozaca koji rade za pokrainsku i skupstinsku vlast uzeo je svoga sestrica da mu bude licni vozac.Za sada je to sve ko je zaposlen od strane predsednika Vojvodine Sandora Egeresia. Vratite se unazad narode, setite se radikala,i sve ostale vlasti koje su dolazile i prolazile,koga su sve zaposljavale, nego meni to nesto drugo nagovestava... sta,videt ce se u buduce

    PS.nadam se da ce ovaj komentar biti objavljen,nikoga ne vredja
  • sosa

    17.03.2010 09:38
    Nije mi jasno zbog čega sam se uopšte i registrovala na sajt, kada "sosa" ima kao pleve...svako može tako da se potpiše...sa nekim "sosa" stavovima se slažem, a sa nekim ne...Al ajde, šta ima veze ko je autor, kad je suština ista...Pa ponekad pomislim, zašto se uopšte trudim da išta prokomentarišem...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti