RTS pretplata nije obavezujuća?

Građani Srbije nisu u obavezi da plaćaju pretplatu za RTS sve dok ova medijska kuća ne potpiše ugovor sa svakim pretplatnikom pojedinačno, tvrdi  Goran Papović iz Udruženja za zaštitu prava potrošača.

Građani Srbije nisu u obavezi da plaćaju pretplatu za RTS sve dok ova medijska kuća ne potpiše ugovor sa svakim pretplatnikom pojedinačno, tvrdi  Goran Papović iz Udruženja za zaštitu prava potrošača.

Plaćanje pretplate jeste zakonska obaveza, ali ne na način na koji se sada sprovodi, kaže on.

"Sve do momenta dok RTS ne potpiše sa svakim korisnikom ugovor ponaosob, građani nisu u obavezi da plaćaju pretplatu. Protokol koji je RTS imao sa Elektroprivredom Srbije nije ustavan ni zakonit", kaže Papović.  

On navodi da je nedopustivo da se u javnom servisu emituju sms kvizovi i reklame za nepoznate preparate koji leče sve bolesti, što vređa inteligenciju svih potrošača u Srbiji.

RTS je najavio da će ove godine tužiti građane koji ne plaćaju pretplatu, pozivajući se na rešenje Ustavnog suda da je TV pretplata zakonita. Od plaćanja pretplate oslobođeni su ljudi sa invaliditetom, oštećenjem sluha i vida i građani koji žive u inostranstvu. (021)

  • Anonimus

    18.09.2012 19:13
    Izvoleo sam poslati komentar gospodinu Tijanicu, i
    TEKST KOMENTARA

    Da li je moguce, da pored toga sto se trazi i zahteva od gradjana da placaju pretplatu, da vasa televizija ne prenosi kompletan program Lige Shampiona, vec samo sredom, to je sramota i nepravda prema svim onim odgovornim gradjanima, i jos nesto, pustate bajate serije od pre 100 godina, pa se postavlja pitanje : KOGA MI PLACAMO, televiziju, ili nekom zidamo kuce i stanove i punimo tajkunima dzepove ?
    I ta pretplata, i naplata pretplate se kosi sa demokratskim pravima gradjana!
    Evo na primer , ja kao pojedinac resio sam da ne placam pretplatu,i insistiram da mi ukinete RTS, a imam obicnu antenu kao prijemnik... To je moje licno pravo, i odabrao sam da nemam program RTS, pre cu da gledam Happy , onbi makar imaju zanimljivije emisije.
    u potpisu : Ogorceni gradjanin
  • RAVAS

    05.07.2012 13:00
    OPOMENA PRED TUŽBU
    Dobio sam opomenu pred tužbu za neplaćenu TV pretplatu RTS-u.Ja imam ugovor sa kablovskim distributerom i njemu plaćam mesečnu uslugu.U ugovoru ne stoji za koje kanale ja plaćam uslugu, pretpostavljam za sve kanale koji su mi dostupni na kablovskoj mreži.Na raspolaganju mi je dosta kanala (više desetina) pa i RTS.Ja stvarno ne znam kako taj kablovski distributer reguliše svoje obaveze sa TV kućama čije programe distribuir, niti me to interesuje.Iso ko što plaćam električnu energiju Elektrošumadiji sa kojom imam ugovor i ne interesuje me gde ona nabavlja struju.Ugovorom sa EŠ se nisam obavezao da plaćam TV pretplatu RTS-u.Da li će možda TE Kolubara da mi traži pare za struju koju je prodala Elektrošumadiji?Sve je moguće.I to se zove zakon, pravo, pravda,nezavisno sudstvo,...
  • zika

    01.07.2012 12:20
    RTS I EPS lopovi i prevaranti
    ja isto za da se neplaca nesto sto nije regulisano zakonski ili ugovorom o koriscenju. licno sam imao lose iskustvo kada mi je stiglo da platim dug za RTV pretplatu pa sa otisao u EDB i pitao zasto je napravljen dug za RTV ako je placano sve do tada. odgovor je bio da posto nisam uplacivao tj placao racun za struju i RTV do dvaset i petog u mesecu nego kasnije da je sav novac prebacivan za struju. kada sam trazio da mi objasne gde je onda ta razlika koja je umesto za RTV isla za struju i kako nema pretplate za struju. nisu hteli da komentarisu vec su me samo bukvalno izbacili napolje da bi nakon dva meseca onaj isti dug za RTV jednostavno nestao tj umanjio za odredjeni iznos. Sve je to lopovska banda

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti