Čovekova tragedija u Novosadskom pozorištu

U Novosadskom pozorištu/Ujvideki szinhaz sutra je premijera predstave "Čovekova tragedija".        

U Novosadskom pozorištu/Ujvideki szinhaz sutra se održava premijera predstave "Čovekova tragedija".

Komad Imrea Madača, režirao je Kokan Mladenović. Premijera je zakazana za sredu, 17. mart, u 19 sati, a reprize su 30. i 31. marta. Predstava se simultano prevodi na srpski.

"Čovekova tragedija" Imrea Madača smatra se jednim od najvažnijih dela mađarske dramske literature, često je poređena sa Geteovim "Faustom", a predstavlja britku kritiku hrišćanstva i ljudske civilizacije uopšte.

Glavni junaci su Adam, Eva i Lucifer koji putuju kroz vreme. Na tom putu posećuju različite periode istorije čovečanstva i to one koji su odredili tokove naše civilizacije.

Predstava Novosadskog pozorišta/Ujvideki szinhaz bavi se fenomenima propale demokratije, izneverene revolucije, propalog znanja koje ne može da spasi svet, religije koja ne nudi izlaz… Ona traga za pitanjem ima li Raja posle kraja ili je jedini Raj ovaj pakao koji živimo na zemlji…

Adama igra Aron Balaž, Evu - Agota Ferenc, a Lucifera Emina Elor. Sa njima na sceni, kao jedna duša, igraju Irena Abraham, Livia Banka, Andrea Jankovič, Gabriela Crnković, Julia Kokrehel, Terezia Figura, Tamaš Varga, Zoltan Širmer, Gabor Pongo, Tamaš Hajdu, Atila Nemet i Ištvan Kereši.

Dramaturg je Kata Đarmati, scenograf Marija Kalabić, a kostimograf Marina Sremac. Muziku je komponovao Marko Grubić iz grupe Vroom.

  • milica

    16.03.2010 18:50
    fotke
    Jao, fotke su super! nadam se da je i predstava!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti