Kasarne se prodaju, stanarima selidba

Raspisan je oglas za prodaju vojnih nekretnina u gradu, a stanari ovih objekata dobili su pismeno obaveštenje da se iz zgrada isele u roku od dve nedelje.
Raspisan je oglas za prodaju vojnih nekretnina u gradu, a stanari ovih objekata dobili su pismeno obaveštenje da se iz zgrada isele u roku od dve nedelje.

U nekim od tih objekata trenutno je smešteno oko 360 vojnih porodica.

Među ponuđenim nekretninama nalaze se kasarne "Novo selo", "Janko Čmelik" na Trandžamentu, u ulicama Josipa Runjanina, Beogradskoj, Futoškoj i na Limanu IV. U širem centru se prodaje i kasarna u kojoj je komanda Vojnog okruga.

Stanari ovih zgrada uputili su premijeru Mirku Cvetkoviću i predsednici Narodne skupštine Slavici Đukić Dejanović molbu da im se reši stambeno pitanje. Kako za "Blic" kažu u Ministarstvu odbrane, prodajom viška vojnih objekata biće rešeno stambeno pitanje vojnih beskućnika u Novom Sadu.

Rok za prijavljivanje potencijalnih kupaca ističe za deset dana.

  • Vaskez NS

    19.03.2010 06:21
    @Andrej
    Ne zloupotrebljavaj Tolstojeve reči kojima je opisao stanje u sasvim drugoj zemlji u sasvim drugom vremenu. O smislu postojanja vojnih oružanih snaga bih polemisao tek onog momenta kada se cela planeta reši oružja. A ako misliš da su svi oficiri noslili "kožne aktovke sa burekom i novostima" to znači da nisi poznavao nijednog oficira već si sudio o vojsci po "kancelarijskim pacovima" (kako su i takve pravi oficiri zvali). Ostale "beneficije" koje si naveo mogu lično da ti demantujem - nije bilo "plaćenih" zimovanja i letovanja, hotela ili prodavnica jeftine garderobe. I da li znaš da većini oficira "nedelja sa porodicom" nije trajala 7, već najviše 4-5 dana, tokom celog radnog veka. Može li se to ikakvim novcima platiti ?
  • Frizzle

    19.03.2010 06:18
    Da se ja pitam...
    Da se ja pitam, država nikome ne bi rešavala stambeno pitanje!
    Ako je neko socijalna kategorija, npr. invalid, red je da mu se pomogne. Takođe, npr. mladi bračni parovi sa decom, red je da im se kredit za stan malo subvencioniše. Ali, da ja plaćam porez da neki tamo kapetan prve klase stanuje za džabe, pa stvarno nema smisla... Tačnije, ne dolazi u obzir.
  • srdjan

    18.03.2010 15:08
    Andrej, moj duboki naklon. Tvoje reči su ono što ja pričam od 1991....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti