Društvo matematičara: Komisija nije vređala učenika

Nesvakidašnji skandal na državnom takmičenju iz matematike za srednjoškolce u Novom Sadu, kada je zbog navodnog verbalnog napada članova komisije na 16-godišnjeg učenika pozvana i policija, izazvao je burne reakcije javnosti, a u Društvu matematičara Srbije, kažu da su optužbe na njihov račun potputno neosnovane.
Nesvakidašnji skandal na državnom takmičenju iz matematike za srednjoškolce u Novom Sadu, kada je zbog navodnog verbalnog napada članova komisije na 16-godišnjeg učenika pozvana i policija, izazvao je burne reakcije javnosti, a u Društvu matematičara Srbije, kažu da su optužbe na njihov račun potputno neosnovane.

Predsednik Društva, Aleksandar Lipkovski tvrdi da su ga članovi komisije obavestili o svemu što se ovog vikenda dogodilu u zgradi Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj", te da je do sukoba došlo jer je učenik prekrišio pravila takmičenja. On za "Pres" kaže da se dečak žalio pismeno, ali da je komisija odbila žalbu kao neosnovanu. Lipkovski ističe da pravilnikom o takmičenju učenik nema pravo na uvid u rad i lični kontakt s članovima komisije, te da je na silu pokušao da uđe u prostoriju u kojoj su se nalazili profesori.

Tada mu je samo skrenuta pažna da ne može tako da postupa, ali nije bilo nikakvog vređanja, tvrdi predsednik Društva matematičara Srbije. On dodaje da se u komisiji nalaze brojni univertzitetski profesori koji ne bi ni pomislili da napadnu učenika i ocenjuje da je do svega ovoga došlo zbog napetosti i prevelikih očekivanja učenika.

Otac dečaka, međutim, tvrdi da komisija nije ni pregledala sporni zadatak, već da je automatski odbila žalbu, napominjujući da je reč o korupciji u prosveti. On dodaje da je policija uzela izjave njegovog sina, te članova komisije, koje će biti prosleđene tužilaštvu.

  • Dr

    19.04.2012 12:57
    banana, banana...................
    Mali je bahat, povredjen mu ego...Univerzitetski profesori, šta je to? Jel su oni vanzemaljska bića?
    Pa znam da mogu da budu i pedofili i pijandure i nasilnici...pa šta ako su univerzitetski profesori? Jel oni ne dišu isti vazduh ako i mi svi???
  • G

    21.03.2012 20:39
    @Anonimus - kakva moja tvrdnja? Da si makar pročitao tekst vesti na koju komentarišeš pre nego što si se latio tastature, namerno ili slučajno bi primetio da ja ne tvrdim ama baš ništa, već reagujem na ono što je napisano. Za vas prepametne koji volite da komentarišete a da tekst niste ni pročitali da izdvojim bitne delove: "učenik prekrišio pravila takmičenja", "se dečak žalio pismeno, ali da je komisija odbila žalbu kao neosnovanu", "pravilnikom o takmičenju učenik nema pravo na uvid u rad". I sada lepo pročitaj moj odgovor NA TEKST, ali ovaj put pažljivo i sa razumevanjem, a naročito prvi komentar na koji si tako pametno uzeo da odgovaraš. Ako su radili pod indigom, ima kopiju onoga što je on uradio, a ne onoga što je priznato odnosno nepriznato od strane komisije na šta potom treba da se žali.
  • 21.03.2012 18:44
    @ G
    Čestitam ti na upornosti.Postavi rad da svi vidimo gde je momak oštećen i kraj. A ti ko kalimero....nepravda pa to ti je. Rečeno ti je da su deca radila pod šiframa i idigo papirom tako da pozivam tebe, to dete da obnaroduje ovu prevaru ili zaveru protiv njega i da završimo priču.Ne branim nikoga i ne stavljam se na ničiju stranu ali reagujem na tvoju tvrdnju da nije imao uvid u ono što je pogrešio. Inače hvala ti na iskrenim željama i da znaš da sam ja pokraden našao bi način da o tome sazna celokupna javnost. Isto veče bi ovde i na drugim mestima video link koji bi te odveo na moj urađeni zadatak i car bi bio go.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti